García Pimienta i la seva petició de fitxatge per al Sevilla amb el Sánchez-Pizjuán de fons

García Pimienta vol fitxar un vell conegut per al Sevilla

Seria la seva enèsima cessió en un equip de LaLiga

El mercat de fitxatges està en ple apogeu i el Sevilla FC busca reforçar la seva medul·lar amb un fitxatge estratègic. Sota la direcció de García Pimienta, el club està considerant seriosament la incorporació d'Ilaix Moriba, un jugador que el tècnic coneix bé des de la seva etapa a la pedrera del Barcelona.

El seu nom ha sorgit davant de la necessitat que el tècnic català ha identificat d'incorporar un centrecampista de tall ofensiu. I un futbolista tan jove i versàtil com el guineà podria encaixar a la perfecció amb allò que busca el tècnic català.

Ilaix Moriba, actualment a les files del RB Leipzig, ha tingut una carrera plena d'alts i baixos des del seu debut al primer equip del Barcelona. La temporada 2023/24, Moriba va jugar cedit al Getafe, on va participar en 14 duels de LaLiga i va proporcionar dues assistències. Tot i que a Alemanya no compten amb ell per a la temporada que ve, el seu talent i joventut (21 anys) el converteixen en una opció atractiva per a diversos clubs europeus, inclòs el Sevilla.

García Pimienta, el valedor d'Ilaix Moriba

La relació entre Ilaix Moriba i García Pimienta es remunta als dies al Barcelona B, on l'entrenador li va donar l'oportunitat de debutar a una edat primerenca. Aquest coneixement mutu i la confiança que l'extècnic de Las Palmas té en les habilitats de Moriba són factors clau que podrien facilitar la seva arribada al Sevilla. I per això, el nou míster sevillà ha sol·licitat a Víctor Orta, segons informa el MARCA, que intenti emprendre la seva incorporació.

La direcció esportiva del Sevilla ha avançat en les negociacions per assegurar la cessió del jugador, encara que aquesta operació no és l'única opció que consideren per reforçar el centre del camp.

L'estil de joc d'Ilaix Moriba, caracteritzat per la seva fortalesa física, capacitat per recuperar pilotes i habilitat per incorporar-se a l'atac, encaixaria bé a l'esquema tàctic de García Pimienta. El tècnic cerca jugadors dinàmics i polivalents que puguin adaptar-se a diferents situacions de joc, i el guineà compleix aquests requisits. A més, la seva joventut i el desig de rellançar la seva carrera després d'un període irregular a Alemanya li atorguen una motivació addicional per demostrar la seva vàlua a LaLiga.

D'altra banda, cal recordar que Ilaix Moriba, a més de viure una aventura a Can Barça i al Coliseum, també va vestir la carcassa del València. Ho va fer durant una temporada i mitja. En total, doncs, malgrat la seva joventut, ja suma 66 duels a LaLiga, 10 a la Copa del Rei i 4 a la Champions League.