Jugadors del Girona FC durant un partit

FOTO: La samarreta del Girona per a la temporada 2024/2025

Ullet del Girona FC i de Puma a la ciutat amb la nova elàstica blanc-i-vermella

El Girona FC culmina avui una temporada. El divendres 24 de maig del 2024 entrarà als llibres d'història com el dia en què s'ha jugat partit de la temporada 2023/2024. Els blanc-i-vermells reben el Granada CF a Montilivi, en partit descafeïnat i sense interès esportiu, ja que els andalusos ja són conjunt de Segona Divisió i els catalans no poden arribar la segona plaça al Barça ni tampoc poden perdre la tercera per l'Atlètic de Madrid.

Montilivi estarà ple fins a la bandera perquè a les 11h, quan s'acabi el matx, el club ha programat un concert de Sopa de Cabra sobre la gespa, parlaments dels jugadors i focs artificials. Tot i això, el plat fort arribarà diumenge. Els protagonistes de la temporada pujaran a un autobús descapotable i recorreran els principals carrers de la ciutat per acabar a la plaça del Vi, a l'Ajuntament. Després aniran al recinte de la Copa, on hi haurà més concerts a les mans dels Catarres i Les que faltaband.

Montilivi, escenari de Champions

Després de molts dubtes, el Girona FC jugarà finalment la Champions League a Montilivi. Ho farà sense comptar amb les grades supletòries, perquè no són obra i la normativa de la UEFA així ho exigeix. Això implica que el club reduirà el seu aforament a poc més de 9.000 localitats que, lògicament, no seran totes per al conjunt local. Descomptant els compromisos i els visitants, els gironins disposaran de menys de 7.000 localitats.

Nova samarreta

Aquesta setmana s'ha fet conèixer la nova samarreta del Girona FC per a la temporada 2024/2025. Una elàstica que és una picada d'ullet del club i de Puma a la ciutat, ja que es canvien les franges verticals per onades horitzontals, simbolitzant els rius de la ciutat que formen part de l'escut i que també apareixen al primer vers de l'himne. "Som vermells i blancs, som quatre rius sota el cel". Quatre rius que són el Ter, l'Onyar, el Güell i el Galligans.

Samarreta del Girona FC de la temporada 2024/2025
Nova samarreta temporada 2024/2025 | Twitter
Aleix Garcia amb la nova samarreta del Girona FC
Aleix Garcia, amb la nova samarreta del Girona FC | Girona FC

Reaccions dels aficionats

Les reaccions no han estat unànimes. De fet, predominen els missatges que estan en desacord amb la nova samarreta blanc-i-vermella. Consideren que en un any històric, l'elàstica correcta era amb els colors habituals, és a dir, franges verticals vermelles i blanques i pantalons blaus.

Tot i això, alguns difereixen sobre l'explicació sobre els rius i tot tindria relació amb un símbol heràldic.