Joao Felix atenent els mitjans de comunicació

Les exigències de Joao Félix al Barça

El futur del portuguès encara és una incògnita

Després de fallar el penal decisiu a l'Eurocopa i haver rebut multitud de crítiques, Joao Felix vol decidir el seu futur com més aviat millor i no esperar l'últim dia de mercat com l'any passat. Segons apunta el Diario Récord a Portugal, el jugador lusità no vol tornar a l'Atlètic de Madrid, de manera que les opcions de tornar al Benfica van creixent tot i que encara no hi ha cap acord.

El Barça per part seva no gastarà diners en el jugador i només tornarà en cas que l'Atlètic accepti una nova cessió sense opció de compra obligatòria. Joao Félix està pressionant i diu que vol tenir el seu futur decidit abans del 27 de juliol. Els blaugranes tenen un objectiu clar per a l'extrem esquerre i es diu Nico Williams, una operació que el Barça haurà de desemborsar 60 M + un sou d'entre 12/14 M d'euros bruts, havent de generar un Fair Play de 30 M d'euros per poder-lo inscriure, sempre que el club torni a la regla 1:1 i deixi estar excedit.

Situació contractual del portuguès a l'Atlètic de Madrid

Actualment Joao, que té contracte fins al 2029 amb l'Atlètic de Madrid perquè el van obligar a renovar abans de cedir-lo al Barça, no entra als plans del Cholo Simeone. Tots dos no tenen una bona relació i tant l'entrenador com l'afició matalassera no li perdonen alguns gestos que va tenir contra el club. Joao va costar 127 M d'euros a l'Atlètic de Madrid irrompent com una de les grans promeses el 2019, però el seu rendiment no va ser l'adequat i el valor de mercat va acabar baixant, que actualment es troba en 30 M d'euros.

L'Atlètic busca una venda definitiva, cosa que el Barça no vol pagar. El jugador ha dit moltes vegades: “El Barça és el club dels meus somnis” i ha mostrat el seu desig de continuar a Can Barça un altre any almenys. Però la pilota és a la teulada de l'Atlètic de Madrid i el Benfica, el club on va créixer Joao estaria disposat a posar diners per ell, cosa que l'Atleti estaria més per acceptar.

Resposta Joao Félix a afició Atlètic
Joao Félix encara no ha decidit el seu futur | Google Imagenes

El seu pas pel Barça

La seva temporada al Barça va ser força irregular, començant força partits de titular però el seu rendiment va anar caient en picat pel que va fer que perdés aquesta titularitat i en partits grans va acabar sent suplent, fins i tot fent que Xavi hagués de canviar el sistema o jugadors com Raphinha o Fermín el passessin per sobre i juguessin en la seva posició.

És cert que el seu agent Jorge Mendes porta molts futbolistes del Barça i la seva gran relació personal i professional amb Laporta podria ajudar a desenquistar una operació que no sembla senzilla ja que Joao vol definir ràpid el seu futur i no començar la pretemporada amb l'Atlètic, que per la seva banda se'l vol treure de sobre i el Benfica prement per fitxar-lo. El jugador no contempla anar-se'n a l'Aràbia de moment, vol continuar competint a Europa al màxim nivell.