Futbolistes de la UD Las Palmas al comiat d'Eric Curbelo

L'Espanyol vol un suplent de l'UD Las Palmas

Ha acabat contracte amb l'elenc 'pio-pio'

Els directius de l'Espanyol no volen que el més calent sigui a l'aigüera aquesta temporada i ja s'han posat fil a l'agulla amb la confecció de la plantilla. Després d'un any finalment exitós, encara que molt tens i complicat, l'objectiu primordial dels periquitos és passar una campanya tranquil·la a Primera, sense veure's embolicats en la baralla per la permanència. Per això, evidentment, han de fer diversos canvis al vestidor.

Durant la jornada de divendres passat, l'Espanyol va anunciar la marxa de sis futbolistes el contracte dels quals va vèncer el 30 de juny. Un era Víctor Ruiz, que havia arribat a l'entitat de Cornellà per aportar veterania. I de fet, malgrat la sortida, la idea dels directius i del cos tècnic de l'Espanyol continua sent la mateixa: per a la defensa, jugadors experimentats.

Ara, però, en comptes de Víctor Ruiz, qui exercirà aquesta tasca de tercer central serà Eric Curbelo. Són diversos els mitjans que han garantit que, després de finalitzar contracte amb la UD Las Palmas, el defensor de Santa Brígida arribarà lliure a l'equip català.

Eric Curbelo i la seva ànsia de jugar a Primera

Tot i que el futbolista pot presumir de comptar amb la condició d'experimentat, la realitat és que ha invertit tota la seva carrera a Segona Divisió. Va arribar al filial de la Unió Esportiva el 2016 i a la 2018/19 ja va fer el salt al primer equip, quan militava a la lliga de plata. Amb el groc de l'elenc canari va disputar 152 duels, sent figura clau en l'ascens aconseguit la 2022/23.

I aquest any, per fi, semblava haver-se presentat l'oportunitat de ser jugador de Primera Divisió. Però, res més lluny de la realitat, García Pimienta ha deixat de comptar amb ell de forma rotunda. El tècnic català només li ha permès ser present en dos partits; 90 minuts contra el Reial Madrid i 11 davant de l'Alabès a l'última jornada.

I ara, encara que García Pimienta hagi marxat del club i la UD Las Palmas patirà baixes en la seva defensa, Eric Curbelo no ha renovat. I l'Espanyol no ha dubtat a llançar-se a per aquesta oportunitat que li ha brindat el mercat. És un futbolista que agrada a la cúpula directiva i que, malgrat el seu poc protagonisme aquest curs, consideren que pot aportar.

Així, tot apunta que el d'Eric Curbelo serà el primer fitxatge oficial de l'Espanyol per a la 2024/25. No serà, ni de bon tros, l'últim, ja que s'espera un mercat mogudet als despatxos de l'Stage Front Stadium.