Muntatge amb una imatge de l'estadi de San Mamés ple. En primer terme, Nico Williams amb la samarreta de l'Athletic Club

La llarga llista d'equips que volen fitxar Nico Williams

Diversos dels grans d'Europa es fixen al petit dels Williams

Nico Williams està vivint, als 21 anys, la temporada de la seva consolidació com un dels grans talents del panorama europeu. La seva velocitat, verticalitat i capacitat per assistir i rematar el converteixen en un jugador molt complet i amb altes prestacions. El petit dels Williams porta 23 partits jugats en què ha anotat 3 gols i on destaca les 8 assistències que ha donat.

Som, sens dubte, davant de l'any del fiançament a l'Athletic Club i, a vista del joc exhibit, el seu sostre podria ser encara més alt que el que ara mateix li pot oferir l'equip biscaí. Nico té contracte amb l'Athletic Club fins al 2027 i la seva clàusula de rescissió és d'uns 50 milions d'euros, cosa que ha provocat una allau d'ofertes per aconseguir l'internacional espanyol.

Els grans de la Premier i LaLiga a per Nico Williams

A la lliga anglesa ja han mostrat clar interès per Nico Williams equips com el Chelsea, l'Arsenal i l'Aston Villa. A més, i segons informes del Daily Mirror, el Tottenham també està considerant unir-se a la contesa per l'extrem basc. L'adaptació del joc de Nico a la Premier podria ser òptim, en el sentit que és un extrem que destaca per la velocitat, habilitat tècnica i capacitat per desequilibrar les defenses rivals.

Un perfil que s'ajustaria molt al futbol que es practica a la Premier de transicions ràpides i de grans desplegaments físics. Però a la licitació pel petit dels Williams també hi entrarien el Barça i el Reial Madrid, que segueixen de prop el jove extrem basc.

Nico Williams Destroying his Opponents - 2024

L'Athletic Club, fidel a la seva filosofia

En cas de perdre Nico Williams, l'Athletic Club no abandonaria la seva filosofia de continuar apostant, o bé per jugadors bascos del planter, o per fitxar jugadors nascut al País Basc i que estan destacant en altres equips. L'equip de San Mamés ha seguit la mateixa política des de la fundació l'any 1898.

I tal com es contempla als estatuts del club només podrà jugar a l'Athletic qui hagi complert un dels dos requisits següents: el primer és haver nascut en una de les set províncies del que ells consideren Euskal Herria (això és , les tres províncies de la Comunitat Autònoma Basca, Àlaba, Guipúscoa i Biscaia, a més de Navarra i les tres províncies del País Basc francès: Labort, Baixa Navarra i Sola).

El segon, i aquell que obre una mica més mà, exigeix haver jugat al planter d'un club d'un d'aquests set territoris. Una filosofia que més hagi de ser un impediment a l'hora de confeccionar plantilles competitives és encara un dels 3 equips que mai no han baixat de categoria, feta que comparteix amb equips com el FC Barcelona o el Reial Madrid.