Porteria de l´Estadi de Gran Canari

Encaixa molt pocs gols: El substitut d'Álvaro Valles si deixa la UD Las Palmas

Ha estat un dels porters més destacats a la Lliga Hypermotion

De vegades no queda altra que acceptar la realitat, superar-la i seguir endavant. Precisament aquesta doctrina és la que hauran de dur a terme aquest estiu a la UD Las Palmas amb Álvaro Valles. La seva sortida del club canari sembla pràcticament inevitable, ja que el sevillà té a diversos equips darrere.

Álvaro Valles s'ha consagrat com una de les grans revelacions de la temporada, mostrant un excels nivell sota pals. Sense anar més lluny, ha parat 106 xuts dels 148 que ha rebut (el 5è en aquest registre de tots els porters de LaLiga); és a dir, un 74,3%. A més, ha detingut 2 dels 5 penals que han xiulat en contra el seu equip.

Amb tot, el seu contracte venç el 2025, però la seva renovació s'augura molt complexa i tot apunta que abandonarà Las Palmas aquest mateix estiu. Si no ho fa, el club canari el deixarà marxar gratis el següent mercat estival. I, tenint el cartell que té, als despatxos de l'Estadi de Gran Canària consideren molt més apropiat vendre'l ja i obtenir rèdit econòmic.

En termes financers, a més, l'operació pot sortir rodona, ja que, més enllà d'ingressar diversos milions per la seva venda, el que es postula com a favorit per suplir-lo arribaria gratis. Ràdio MARCA Gran Canària garanteix que José Antonio Caro, del Burgos, és el porter escollit per defensar l'arc del conjunt 'pio-pio' el curs vinent.

José Antonio Caro, xifres espectaculars

Els números de Churripi, com es coneix José Antonio Caro, són força similars als d'Álvaro Valles. L'arquer del Burgos ha aturat 108 dels 160 trets rebuts; només un porter de la Lliga Hypermotion, Eztekia, del Racing, ha parat més que ell. A més, en els 40 partits en què ha defensat la porteria burgalesa, ha aconseguit un clean sheet en 14 ocasions.

El curs passat, José Antonio Caro va deixar la seva empremta marcada als annals del futbol espanyol. Es va convertir en l'arquer que més temps ha resistit imbatut en tota la història del nostre futbol professional.

El seu contracte acaba en tot just un mes i tot apunta que la seva aventura a El Plantío posarà punt final aquest mateix estiu. Serà agent lliure i, per tant, desobeirà el cognom i podrà fitxar per l'equip que desitgi de forma gratuïta. I el que més a prop sembla estar d'aconseguir els seus serveis és la UD Las Palmas.

José Antonio Caro va arribar al Burgos el 2021; va estar una temporada cedit i després, el 2022, ja va passar a ser jugador a tots els efectes de l'equip de Castella i Lleó. Allà ha estat les últimes tres temporades després de pertànyer prèviament al Reial Valladolid, amb qui va jugar 3 partits a LaLiga, els seus únics a l'elit, la 2019/20.

Durant el seu periple a Pucela no va acabar d'assentar-se i va marxar a manera de préstec diverses vegades. Per exemple, va passar temporalment per les porteries d'Albacete i Ponferradina. Churripi es va formar a la pedrera del Sevilla abans de fitxar per l'elenc val·lisoletà.