Jugadors del RCD Mallorca celebrant un gol a la Copa del Rei

Els dos jugadors que impedeixen al Mallorca fitxar: Les seves opcions de sortida

L'operació sortida és prioritària a Son Moix

El Reial Mallorca s'enfronta a un dilema al mercat de fitxatges, ja que la directiva ha decidit que no realitzarà noves incorporacions fins que no aconsegueixi vendre dos dels seus jugadors clau: Rajkovic i Pablo Maffeo. Aquesta estratègia cerca alliberar espai salarial i obtenir fons per reforçar l'equip de manera efectiva. No obstant això, trobar compradors adequats i negociar vendes satisfactòries pot ser un repte.

Segons informa el MARCA, als despatxos de Son Moix consideren que la base del nou projecte de Jagoba Arrasate està més o menys certificada. Sí que falten alguns petits detalls per apujar el nivell, però saben que aquest estiu serà un mercat lent per a ells.

El cas de Rajkovic

Rajkovic, el porter serbi de 28 anys, ha tingut una destacada temporada 2023/2024, consolidant-se com un dels millors porters de LaLiga. Amb 36 partits jugats i 9 porteries a zero, l'arquer bermelló ha estat fonamental per al Mallorca. Això i l'aparador que ha suposat l'Eurocopa, on ha estat titular amb Sèrbia, feien sospitar els directius del Mallorca que hi podrien arribar ofertes.

Tot i això, el fax dels despatxos de Son Moix segueix buit. A més, el Mallorca ha recuperat ara Leo Román després de la seva cessió al Real Oviedo. El jove arquer ha aixecat l'interès de molts equips i els balears busquen una nova cessió; però, de nou, aquesta no es podrà produir fins que no es conegui el futur de Rajkovic.

El cas de Maffeo

D'altra banda, Pablo Maffeo, el lateral dret de 26 anys, ha estat un pilar ofensiu i defensiu del Mallorca des de la seva arribada el 2021. En aquesta darrera temporada, el de Sant Joan Despí va participar únicament en 22 partits, ja que va haver de bregar amb una important lesió. Tot i això, quan ha estat disponible ha estat diferencial; ha vist porta a una ocasió i ha brindat 2 assistències.

Amb contracte fins al 2026, la seva sortida s'augura més factible, ja que, tot i que encara no han arribat ofertes formals, sí que hi ha diversos equips interessats. Maffeo abasta la posició d'extrem dret i té experiència, a més de LaLiga (Mallorca, Osca i Girona), la Premier League (Manchester City) i el Bundesliga (Stuttgart).

El Mallorca, doncs, espera que les vendes de Rajkovic i Maffeo no només proporcionin els recursos financers necessaris per a noves incorporacions, sinó que també alliberin espai a la massa salarial. Aquesta estratègia és crucial per mantenir l'equilibri econòmic del club i poder competir al mercat de fitxatges de manera efectiva sense perjudicar la salut financera. Les possibles sortides d'aquests jugadors permetrien al Mallorca centrar-se a reforçar àrees clau de l'equip, com el centre del camp i la davantera; necessiten especialment jugadors de banda.