Dos possibles fitxatges del Girona procedents de la lliga ucraïnesa

El Girona vol explotar l'èxit amb els fitxatges d'Ucraïna: Dues noves opcions

Continuen faltant els relleus de Savinho i d'Aleix García

El Girona FC segueix buscant reforçar la seva plantilla per a la temporada que ve i ha posat la seva mirada en dos joves talents del Shakhtar Donetsk: Kevin i Marlon Gomes. Aquests possibles fitxatges es plantegen com a solucions per suplir les sortides de Savinho i Aleix García, que ja han deixat l'equip. L'èxit previ del Girona amb jugadors procedents de la lliga ucraïnesa, com Viktor Tsygankov i Artem Dovbyk, reforça la confiança del club a repetir aquesta estratègia d'incorporacions.

En aquest cas, però, no es tractaria de futbolistes ucraïnesos, sinó de dos brasilers que militen al Shakhtar. L'equip del Donbàs té una relació prolongada amb joves promeses del país sud-americà.

Kevin, un extrem esquerre brasiler de 21 anys, va destacar en el segon tram de la temporada 2023/24 amb la seva habilitat i velocitat al flanc esquerre. Format al Palmeiras, el jove atacant es va unir al Shakhtar Donetsk el gener del 2024 i ha demostrat ser un jugador prometedor amb gran capacitat de desbordament i definició. Amb el seu estil de joc ofensiu, seria un substitut natural per a Savinho a l'esquema de Míchel, l'entrenador del Girona.

D'altra banda, Marlon Gomes, un migcampista brasiler de 20 anys que també es va unir a la disciplina del Shakhtar al mercat hivernal passat, ha captat l'atenció de l'equip de Montilivi. Internacional en categories inferiors de Brasil, Gomes s'exerceix com un centrecampista complet, capaç de recuperar pilotes i distribuir el joc amb precisió. La seva arribada podria omplir el buit deixat per Aleix García, proporcionant al Girona una opció sòlida a la parcel·la ofensiva de la medul·lar.

El Girona, preparat per negociar

La situació contractual dels dos jugadors al Shakhtar Donetsk és un gran handicap per a la seva incorporació. Tots dos fa sis mesos que són a l'elenc del nord d'Europa i tenen contracte en vigor fins al 2028. Els seus fitxatges, doncs, podrien requerir una inversió significativa. Tot i això, les recents vendes de jugadors i el potencial ingrés per participar en competicions europees atorguen al Girona la capacitat financera per emprendre aquestes operacions.

La venda d'Aleix García i la possible sortida d'altres jugadors importants, com Dovbyk i Miguel Gutiérrez, són factors que permetrien al club fer aquests fitxatges sense comprometre la seva estabilitat econòmica. Però tot dependrà de com flueixi la negociació amb els de Donetsk.

L'èxit anterior del Girona amb fitxatges de la lliga ucraïnesa ha estat notable. Viktor Tsygankov i Artem Dovbyk han demostrat ser adquisicions valuoses, consagrant-se com a peces fonamentals dels èxits recents de l'equip de Míchel. Aquesta tendència de fitxatges Girona reforça l'estratègia de buscar talent en lligues menys explorades, principalment la ucraïnesa, aprofitant les oportunitats que ofereixen.

Per preparar-se per a la temporada més ambiciosa de tota la seva història, el Girona ha fet oficial la contractació de dos jugadors. Són Ladislav Krejci (Sparta de Praga) i Abel Ruiz (Sporting de Braga). És evident, però, que la llista d'incorporacions no s'hi quedarà aquí; Kevin Santos i Marlon Gomes podrien ser els següents.