Un jugador de futbol amb l?uniforme del FC Barcelona posant davant d?un estadi buit.

Qui és Diego Kochen, el porter en qui confia Hansi Flick per al Barça?

Hansi Flick comença a preparar el relleu per quan Ter Stegen ja no hi sigui

La porteria del Barça en un futur sembla que està en bones mans. Amb un Marc André Ter Stegen indiscutible i intransferible, el club prioritza tenir un porter jove, de la casa i amb creixement. És aquí quan el club estudia molt bons informes de Diego Kochen.

Qui és Diego Kochen?

El porter Diego Kochen, juvenil de 18 anys, és un dels futbolistes més prometedors del planter blaugrana. Cosa que va fer que fins i tot Xavi ja l'hagi trucat per entrenar en alguna ocasió amb el primer equip, en estudiar bons informes sobre ell.

Dades interessants sobre el jove porter

Té 19 anys, va arribar al planter blaugrana l'estiu del 2019 procedent de l'Acadèmia Marcet, va arribar a aquesta acadèmia quan els seus pares li van apuntar a un campus d'estiu que li va permetre aprendre l'aventura fora del seu país, anteriorment havia estat al Weston FC Academy. El jove és nascut a Miami però compta amb 3 nacionalitats: nord-americana, peruana i veneçolana. Té contracte amb el Barça fins al 2028, ja que la seva darrera renovació va ser el 2024.

Bones característiques físiques

És un porter alt ja que fa 1,90 però àgil i amb bons reflexos. No li costa estirar-se a baix, ja que té bona mobilitat de cames i cintura. El Barça Athletic compta amb Ander Astralaga en porteria però aquesta temporada podrien alternar-se, ja que el club també maneja bons informes sobre Ander, però sempre prioritzant Diego, a qui veuen un potencial molt més gran.

La intenció de Hansi Flick

Hansi Flick pretén provar-lo aquesta pretemporada i endur-se'l de gira amb el primer equip. El Barça se n'anirà de gira per terres americanes, on va néixer Kochen precisament i farà la prova contra equips de talla com Madrid o Manchester City. Aquí és quan Flick haurà de decidir si baixa al filial o si el segueix mantenint en dinàmica de primer equip i aprenent d'un referent en els darrers anys com Ter Stegen, el qual té 32 anys i encara que encara li quedin anys a bon nivell, club cerca un relleu de garanties per al futur.

Ja ha debutat amb el primer equip

Kochen va fer el seu debut en un amistós davant l'Amèrica a Dallas. Només va disputar 29 minuts però se suma a la llarga llista de jugadors del planter als quals Xavi li va donar una oportunitat. Cal no oblidar que va estar 13 partits saltant a la gespa amb el primer equip i estant a la banqueta, com a tercer porter en aquest cas darrere d'Iñaki Peña.

Des que va arribar a l'Infantil A amb 13 anys, ha progressat notòriament, fins al punt que Sergi Barjuán i Óscar Lopez el van trucar per jugar amb el Barça B. Ha anat progressant en cada categoria sent porter titular i és el 2022 quan és cridat per jugar al filial blaugrana, causant tan bones sensacions que Xavi el va trucar per entrenar amb el primer equip. Sens dubte, una progressió altíssima en poc temps. És el porter elegit per sobre d'Iñaki Peña, al qual el club pretén buscar-li una sortida en forma de cessió o venda i confiar en el jove nord-americà Diego Kochen.