Muntatge amb una imatge de l´Estadi Olímpic Lluís Companys. A dalt dins dels seus respectius cercles, Pedri i Frenkie de Jong atenent la premsa. A la cantonada inferior esquerra, l'emoticona d'un hospital

Cop dur per al Barça amb l'abast de les lesions de Pedri i Frenkie de Jong

Tots dos futbolistes han estat sotmesos a proves mèdiques aquest matí després de lesionar-se durant el partit d'ahir contra l'Athletic Club

El partit de lliga contra l'Athletic Club va deixar dues males notícies per al conjunt culer com van ser les lesions, durant la primera meitat, de dos jugadors molt importants per al centre del camp com són Pedri i De Jong.

El neerlandès pateix esquinç al lligament lateral extern del turmell dret, i el club no ha informat dels partits que es podria perdre en aquest moment. Per la seva banda, i en el cas de Pedri, el canari pateix una lesió al recte femoral de la cuixa dreta i, segons el Barça, la seva evolució determinarà la seva disponibilitat per a Xavi Hernández. Així s'explica al comunicat mèdic oficial emès per l'entitat catalana.

Es desconeix el temps exacte que estaran fora dels terrenys de joc

El club no ha especificat el temps que els dos futbolistes podran romandre de baixa, però el que sí que sembla estar clar és que serien es perdran el transcendental partit que té el quadro culer de tornada dels vuitens de final de la Champions League de dimarts que ve davant el Nàpols, en una eliminatòria que està igualada amb empat a 1 gol del partit d'anada a terres italianes. En el cas més específic de De Jong es parla inclusivament que no reapareixeria fins després de l'aturada per la final de la Copa del Rei que es disputarà el dia 6 d'abril.

Segons apunta el diari Sport, l'internacional neerlandès podria tornar a jugar per al partit de lliga que el Barça jugarà contra la UD Las Palmas al Lluís Companys. Per part seva, la reaparició de Pedri és ara mateix una incògnita, ja que no s'ha donat cap detall de quan podria tornar a jugar el migcampista canari. Les previsions més pessimistes parlen que es perdria el que queda de temporada però encara no hi ha res clar.

Precedents de lesions similars

El precedent més recent d'una lesió com és l'esquinç del lligament extern del turmell el tenim al futbolista portuguès del Barça João Félix. En aquest cas, l'internacional per Portugal va estar un mes de baixa, ja que per a lesions d'aquest tipus s'estima un ventall que va de les tres a les sis setmanes de baixa. Aquesta podria ser una orientació del temps que podria romandre allunyat dels terrenys de joc De Jong.

Mentre que en el cas de la lesió de Pedri, les estimacions no són tan precises ja que depenent del grau de l'esquinçament que tingui en el recte femoral el temps de baixa podria oscil·lar entre 1 i 3 mesos de baixa. Una lesió que sens dubte torna a afectar un jugador que des que va arribar al Barça ja ha patit diverses lesions i que no li han deixat tenir una certa continuïtat en el joc.