Futbolistes del Getafe durant un partit de futbol

Un club en alça de la Premier s'emporta un dels millors del Getafe

El futbolista amb prou feines ha pogut jugar aquesta temporada a causa d'una greu lesió

José Luis Bordalás és molt estimat a Getafe. I no és per menys. Els "azulones" són desens amb 29 punts i encara que tenen molt complicat classificar-se per a competicions europees, la permanència està pràcticament aconseguit. Aquest és l'objectiu d'un equip de vegades criticat per ser ultradefensiu i perdre temps. Una estratègia que, per altra banda, els resulta efectiva. "Això és futbol pare", deixa anar Bordalàs a qui el critica. La frase ja és Història del Getafe i fins i tot s'han fet samarretes.

Una de les claus de la temporada del conjunt madrileny és Borja Mayoral. El davanter ha anotat 14 gols i lidera la classificació del Pitxitxi amb Bellingham i Dovbyk. Ha fet oblidar Enes Ünal, el golejador de la temporada passada. El turc portava dues temporades sent el màxim golejador de l'equip, 16 i 14 gols respectivament , però al maig de 2023 es va lesionar. No es va recuperar fins a finals de desembre i amb prou feines ha jugat en 3 partits. 0 gols i 1 assistència.

En aquest mercat d'hivern, el davanter centre turc de 26 anys se'n va al Bornemouth en qualitat de cedit amb una opció de compra obligatòria de 16 milions d'euros. Unal era l'estrella del Getafe, però una greu lesió a finals de la temporada passada va evitar que marxés l'estiu passat. Ara que ja s'ha recuperat, Unal volia fer un pas endavant i el Bournemouth ha aprofitat l'oportunitat. L'otomà haurà de bregar amb un dels davanters amb millor estat de forma de l'actualitat, Solanke (15 gols en 25 partits).

Com juga?

Ünal és conegut per la seva letalitat davant de la porteria i la seva habilitat per marcar gols. Ha estat elogiat per la seva maduresa al camp i la seva menor pressió i estrès per marcar gols immediatament, cosa que suggereix que s'ha tornat més serè i calculador en el seu joc. També ha millorat la seva habilitat per anotar amb el cap, assenyalant que ha marcat quatre gols de cap a la temporada esmentada. A més, ha estat destacat per la seva capacitat per jugar en equip, assenyalant que és difícil marcar gols per un mateix llevat que siguis Messi, implicant que valora i contribueix a l'esforç col·lectiu.

EN DIRECTO | Rueda de prensa de Enes Ünal

Ajudar el Bornemouth a continuar creixent

S'espera que el turc afegeixi profunditat al departament de davanters del club, brindant cobertura i competència a l'atac. La seva capacitat per mantenir la pilota i portar altres jugadors al joc, juntament amb la seva envergadura i físic, seran qualitats benvingudes a la Premier League. El Bornemouth, amb Andoni Iraola a la banqueta, ha anat de menys a més aquesta temporada. Actualment suma 26 punts, 7 per sobre del descens. A priori no hauria de tenir problemes per mantenir la categoria.