Muntatge amb Clément Lenglet atenent Barça TV. A la dreta una emoticona d'una cara enfadada

Es complica el 'cas Lenglet' per al Barça

Clément Lenglet continua sent un problema per al FC Barcelona i el cas, ara com ara, no té una via fàcil de solució

Clément Lenglet va anar de més a menys al seu pas pel Barça. El club català el va fitxar procedent del Sevilla FC el 2018. Va pagar els 35 milions de la seva clàusula de rescissió. Abans havia començat la seva carrera professional a Nancy, equip on va debutar el 2013 i amb què va guanyar la Ligue 2 la temporada 2015-2016. El gener del 2017, Lenglet es va traslladar a Sevilla per 5 milions d'euros, destacant ràpidament.

Baixada important de rendiment a la temporada 2021-2022

Al Barça li va costar aconseguir la titularitat - la competència era ferotge - però en la seva segona temporada es va assentar al centre de la defensa. Aleshores, sense cap explicació i sense haver passat per cap lesió greu, va començar a abaixar el rendiment. La temporada 2021-2022 va ser la pitjor per al francès ... i l'última amb la samarreta blaugrana. Només 21 partits a la Lliga i amb múltiples errors. L'arribada el següent estiu de Jules Koundé li va acabar de tancar portes i el club català el va cedir al Tottenham Hotspur.

El principal objectiu d'aquesta cessió va ser estalviar-se part de la seva fitxa –era tan alta que el club anglès no la va voler pagar tota– i esperar una revaloració. El Barça pensava que si feia una temporada bona, el Tottenham pagaria els 14 milions d'euros de l'opció de compra. Joan Laporta estava equivocat. Tot i que va rendir a un bon nivell i va marcar 1 gol en 35 partits oficials, el club anglès va descartar el seu fitxatge.

Clément Lenglet - Season Highlights | 2023

Aquesta temporada la cessió ha estat també a un equip de la Premier League. L'Aston Villa d'Unai Emery, una de les sorpreses d'aquesta edició de la lliga anglesa, aconseguia la cessió. Lenglet tot just ha jugat en 3 partits de Premier League. Ha fet, això sí, una assistència. A Conference League ha tingut més protagonisme, sent titular en 5 dels 6 partits que l'Aston Villa ha jugat a la tercera competició continental.

La seva poca participació i la seva situació contractual ho compliquen tot

La situació és complicada. En el seu últim partit amb la samarreta de l'Aston Villa va cometre errors importants i el Manchester United se'n va aprofitar. Les crítiques a la premsa anglesa van a més i sembla clar que a final de temporada tornarà al Barça. Segons informa el diari Sport, l'AC Milan s'havia mostrat interessat a aconseguir la cessió fins a final de temporada. El problema és que per contracte Lenglet s'ha de quedar a l'Aston Villa fins a final de temporada. Si l'equip estigués d'acord a cancel·lar la cessió de manera anticipada no seria problema però ara com ara prefereixen quedar-se'l, encara que no tingui bon rendiment.

Lenglet té contracte amb el FC Barcelona fins al 30 de juny del 2027 i si no hi ha un miracle, tot indica que la temporada que ve haurà de sortir cedit una altra vegada. El Barça vol tancar aquesta carpeta, però li està costant molt. Un problema afegit a la ja per si mateixa complicada situació econòmica que viu el club català.