Yuri Berchiche, jugador de l'Athletic

Bones notícies per als seguidors de Yuri

Als 34 anys, el lateral esquerre està signant la seva sisena temporada a l'Athletic Club, amb qui acabava contracte aquest juny

L'Athletic Club no és una entitat acostumada a fer grans inversions en futbolistes. La seva política de fitxatges és àmpliament coneguda per tothom i normalment no suposa un desemborsament extens. Tot i això, quan el club bilbaí ha hagut d'obrir la xequera, ho ha fet amb sentit comú i amb un resultat solvent.

Un dels exemples d'això és Yuri Berchiche, el segon fitxatge més car de la història del club. L'Athletic Club va pagar gairebé 25 milions d'euros al PSG per ell el 2018. I, des que va arribar a San Mamés, el de Zarautz s'ha consagrat com a titularíssim en els esquemes de tots els entrenadors que han dirigit els lleons.

No només això, sinó que, a més, pot presumir de ser un dels millors laterals esquerres espanyols, tot i que encara no s'ha estrenat en una convocatòria amb el combinat nacional. Ara, gràcies als seus mèrits sobre la taula, ha signat un nou contracte amb l'Athletic Club.

Yuri Berchiche, renovat

Durant la tarda d'aquest dilluns, l'Athletic Club feia oficial la renovació del seu lateral esquerre titular. Yuri Berchiche acabava contracte aquest estiu, però no hi havia cap dubte que perllongaria la seva estada a San Mamés. Tot i els seus 34 anys, continua rendint a un nivell espectacular i és una de les figures clau de l'equip d'Ernesto Valverde.

El nou acord us compromet amb l'entitat bilbaïna fins al 2025, encara que s'hi ha inclòs l'opció d'una altra temporada opcional. Yuri Berchiche ha disputat 188 partits des de la seva arribada, una mitjana d'uns 30 per curs tenint en compte que aquesta és la seva sisena campanya a San Mamés. A la 2023/24 suma 21 duels, amb 3 punts i 2 assistències.

Yuri Berchiche ● Goals & Assists ● Athletic Club

L'Athletic Club, satisfet

Després de la confirmació oficial de la renovació, el director de futbol de l'equip, Mikel González, ha mostrat la seva satisfacció amb l'acord. "Yuri és un jugador que ha estat titular en les 6 temporades que porta al Club i que seguim veient com una peça fonamental", deia, en primer lloc. Després afegia: “És molt fort, domina totes les fases del joc, és competitiu i té experiència i una mentalitat guanyadora”.

La realitat és que Yuri sembla com un jugador clau per als reptes que han de venir a San Mamés el pròxim curs. L'equip es troba batallant per acabar a la quarta posició i, per tant, entrar a la Champions League. Sigui com sigui, si no acaba participant en el torneig de les estrelles, sí que té gairebé garantida l'entrada a l'Europa League.

A més, els bilbaïns, en condició de finalistes de la Copa, viatjaran a l'Aràbia Saudita al gener per a la disputa de la Supercopa. Per tant, la propera serà una temporada de quatre competicions a la capital del País Basc; necessiten la millor plantilla possible. I Yuri serà fonamental en aquests objectius.