Schuster i Pau Cubarsí

Bernd Schuster es pronuncia sobre Pau Cubarsí

L'exfutbolista alemany es rendeix en elogis cap a la nova perla del Barça després de la seva irrupció al primer equip

Fa mig any, ningú no coneixia Pau Cubarsí. Era un simple noi del filial culer que s'entrenava puntualment amb el Barça durant la pretemporada. Igual que molts altres de la pedrera feien.

Va començar la temporada de forma oficial i, encara que el defensa entrava en alguna convocatòria que Xavi, no tenia protagonisme amb el primer equip, com era lògic. Des del setembre fins al final d'any, aquest va ser el seu full de ruta: jugar amb el filial i acompanyar l'equip de Xavi en alguns equips en què mai no tenia protagonisme.

El que ell no sabia, ningú no ho feia, era que la seva vida estava a punt de fer un tomb de 180 graus. El 18 de gener, a la segona eliminatòria de la Copa del Rei en què participava el Barça, Pau Cubarsí va entrar després del descans. Va signar un partit de molta autoritat en accions defensives i fins i tot va brindar una assistència; Xavi i companyia van quedar meravellats.

Pau Cubarsi 2024 - The Perfect Talent | Skills, Passes & Tackles | HD

Tant va ser així que, de fet, a partir d'aquí es va tornar en un dels grans protagonistes de l'actualitat del Barça. Des de llavors, només s'ha quedat sense jugar en un partit; ha participat en els altres dotze, i en nou com a titular. El Barça ja treballa en la seva renovació i hi veu un central de molts anys per al seu equip.

Bernd Schuster es rendeix a Pau Cubarsí

Tan bé li estan anant les coses que, a més d'haver-se consagrat com a central titularíssim al Barça amb tot just 17 anys, també ha aconseguit la primera convocatòria amb la selecció espanyola. I la comunitat futbolera no cessa a rendir-se al prometedor defensa culer. Ho ha fet fins i tot un exconegut del barcelonisme, Bernd Schuster, que s'ha atrevit a comparar-ho amb una llegenda del club.

L'exfutbolista alemany va concedir una entrevista al programa d'El Larguero de Cadena SER. "És un noi que ha sortit del no-res i està donant aquest nivell. Em recorda una mica quan Pep Guardiola va treure Busquets, un jugador que es col·locava bé, que llegia el partit com ningú i que no perdia la pilota. Cubarsí en té unes qualitats impressionants", va dir.

Bernd Schuster va jugar als tres grans d'Espanya: Barça, on va compartir vestidor amb Maradona, el Reial Madrid de la Cinquena del Voltor i l'Atlètic de Madrid. També va vestir la samarreta d'algun dels equips de la seva Alemanya natal, com la del Colònia o la del Bayer Leverkusen. Per tant, una mica de futbol sap l'alemany.