Xavi Hernández en roda de premsa amb el FC Barcelona

Enèsim rumor sobre el Barça i un fitxatge somiat... ¿va de debò aquesta vegada?

Torna a vincular-se amb el Barça un nom recurrent al club blaugrana

Dani Olmo torna a ser vinculat amb el Barça i des d'Alemanya, com recull el canal Mundo Barça, ja es parla d'un fitxatge proper que es donaria el proper estiu. I és que l'espanyol que es va formar al conjunt culer, està més que disposat a tornar al Camp Nou i sembla tenir la vènia de Xavi Hernández, que veu en l'atacant de 25 anys una peça interessant per a la plantilla.

Olmo, que actualment juga per al RB Leipzig, també ha despertat l'interès de clubs com el Reial Madrid, l'Atlètic de Madrid i el Manchester City. Tot i això, el seu cor és blaugrana i està esperant que s'iniciïn les converses per poder negociar la seva arribada al FC Barcelona. No obstant aquesta bona predisposició, hi ha una dificultat que en complica el fitxatge i és el motiu pel qual es posterga fins a mitjans del 2024.

Dani Olmo amb un passat formatiu a La Masia, ​​posseeix qualitats que podrien encaixar bé al sistema de joc de Xavi Hernández al Barcelona. Xavi valora extrems capaços d'obrir el camp i crear espais, i Olmo, amb la seva habilitat per jugar tant a les bandes com a posicions més centrades, s'ajustaria a aquesta visió. La seva formació a La Masia significa que ja està familiaritzat amb la filosofia de joc basada en la possessió i la passada curta, aspectes clau de l'estil de joc de Xavi. A més, el seu bon fer en el driblatge, l'acceleració i el copejament, així com la seva capacitat per atraure defensors i crear oportunitats, ho fan un candidat ideal per integrar-se a l'estil de joc del Futbol Club Barcelona sota la direcció de Xavi.

L'atacant no està tenint gaire sort aquesta temporada per culpa de les lesions. Tot just ha pogut jugar 5 partits a la Bundesliga on ha marcat 2 gols i ha realitzat 1 assistència. Es calcula que pugui estar recuperat d'una voladura acromioclavicular en pocs dies i que pugui tornar a jugar després de l'aturada nadalenca.

Dani Olmo: La historia del Sub-17 que quería marcar con España

El Barça pagaria un màxim de 60 milions per Dani Olmo

I és que Dani Olmo va renovar el contracte amb el RB Leipzig l'estiu passat. Així, el seu vincle es va estendre fins al 2027. Però a aquesta notícia se n'hi afegeix una altra de dolenta: la clàusula de rescissió va ser duplicada i va passar de 30 a 60 milions d'euros. Aquesta nova xifra implica un desemborsament que el Barça, sabent la seva delicada situació financera, no es pot permetre. És per això que un fitxatge de part del Barcelona, ​​si bé és possible, pot presentar dificultats pel que fa a la suma econòmica que demana Olmo. El conjunt dirigit per Xavi Hernández podria negociar, però caldrà esperar fins a l'estiu del 2024 i l'obertura del mercat de fitxatges per veure si el jugador, efectivament, torna al club on es va formar.