Muntatge amb l'estadi Sánchez Pizjuán de fons i Joan Laporta i Pepe Castro a primer terme

El Sevilla FC se suma a la lluita per un futbolista que també interessa al Barça

Guerra Sevilla FC – FC Barcelona per un jugador que acaba contracte

La relació entre el Barça i el Sevilla normalment ha estat bona i els últims anys hi ha hagut diverses operacions entre els clubs com les d'Ivan Rakitic, Clément Lenglet, Dani Alves o Jules Koundé. Una bona relació que ara podria patir un breu parèntesi per "culpa" de Wilfred Ndidi, el jugador més destacat del Leicester anglès i que l'estiu passat va estar a punt de fitxar pel Celta de Vigo.

El Leicester va baixar i esportivament el nigerià de 26 anys necessitava un repte superior. Finalment, no va ser possible el seu fitxatge per l'equip gallec i es va quedar amb els anglesos a la Championship, la segona categoria del futbol anglès. En 16 partits disputats ha fet dos gols i ha fet quatre assistències. És evident que la Championship se li queda petita. Wilfred Ndidi és internacional amb la seva selecció i ja ha jugat 53 partits amb la samarreta nigeriana. Juga de pivot i el Barça el volia perquè competeixi amb Oriol Romeu.

Els problemes d'Oriol Romeu

El futbolista d'Ulldecona no és Sergio Busquets (ni tampoc se'l va fitxar per això) encara que el seu baix rendiment ha activat totes les alarmes i fins i tot no es descarta una sortida al mercat d'hivern. Ndidi acaba contracte l'estiu del proper any i les dues opcions del FC Barcelona era fitxar-lo al mercat d'hivern assumint un cost o esperar a l'estiu perquè arribi de franc. Tot depèn de la situació econòmica i del límit de Fair Play financer. I ara depèn d'un altre factor: el Sevilla FC. L'equip andalús també ho vol per reforçar el centre del camp i allà possiblement disposi de més minuts que al Barça. Les dues ofertes tenen els seus avantatges i els seus inconvenients i ara caldrà que Ndidi decideixi entre el Barça o el Sevilla... o altres ofertes que li puguin arribar més endavant.

Wilfred Ndidi destaca pel seu robust estil de joc i la seva habilitat per recuperar pilotes, cosa que el converteix en un actiu valuós per a qualsevol equip. La seva adaptació al FC Barcelona no seria difícil ja que podria aportar equilibri defensiu al migcamp, cosa que, com s'ha comentat, és motiu de preocupació actualment a Can Barça. La seva capacitat per interceptar passades i la seva presència física serien un complement ideal per als jugadors més creatius i ofensius del Barça. A més, el seu estil de joc podria ajudar a enfortir la defensa del FC Barcelona contra contraatacs ràpids, una àrea on l'equip ha mostrat vulnerabilitat.

Wilfred Ndidi - Season Highlights | 2023

El Sevilla necessita canvis i el nigerià podria ser-ne un

D'altra banda, al Sevilla, Ndidi podria encaixar bé al sistema de joc que sovint equilibra la possessió amb una sòlida estructura defensiva. La capacitat per tallar atacs rivals i la fortalesa en el joc aeri complementarien l'estratègia defensiva del Sevilla. A més a més, Ndidi podria oferir una base sòlida per a les transicions ràpides del Sevilla, facilitant el canvi de defensa a atac. En aquest equip, Ndidi tindria l'oportunitat d'explotar la seva habilitat per llançar contraatacs, aprofitant la velocitat dels atacants dels andalusos. El Sevilla està en una situació molt complicada i encara que en principi no hauria de tenir problemes per mantenir la categoria, necessita canvis radicals amb vista al futur més proper.