Muntatge amb una imatge de Joan Laporta a primer terme ia la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle i difuminat, el futbolista que interessa al club català

El Barça recupera una antiga aspiració si se'n va Raphinha

Una possible sortida a l'Athletic de Bilbao podria provocar un efecte dòmino

El Barça torna a la càrrega per aconseguir un dels grans talents de la Premier League. I és que la lliga anglesa és una competició molt cotitzada i on tots els possibles moviments que es puguin produir a partir de la propera finestra de fitxatges són seguits de prop per tots els clubs de la resta de lligues importants d'Europa. I el Barça n'és un, l'ofensiva per un jugador que el Manchester City va vetar la sortida podria acabar amb un final feliç per al club blaugrana.

El Barça torna a la càrrega amb Sterling

Els intents del FC Barcelona per aconseguir els serveis de l'extrem anglès ja vénen de lluny. De fet, en l'experiència de Sterling al Manchester City va suscitar l'interès del conjunt culer el novembre del 2021. Aleshores l'extrem citizen venia de jugar 31 partits i anotar 10 gols, més enllà de les accions en què és determinant amb els desequilibris que genera l'equip rival per la seva gran capacitat regatejadora.

El Barça va posar el focus a Sterling per a una possible cessió al mercat hivernal, però el City de Pep Guardiola li va exposar l'alta fitxa del jugador, que era de 18 milions d'euros bruts per temporada, en què el Barça havia d'assumir 9 milions , òssia la meitat de la seva fitxa. I això si tenim en compte que l'inassumible preu de traspàs que posava el Manchester City aleshores era de 80 milions d'euros. A causa de l'excedit límit salarial del club català, l'opció de fitxar Sterling es va esvair.

Raheem Sterling All Goals and Assists for Chelsea !!

Però sembla que la segona temptativa per aconseguir l'extrem anglès torna a cobrar força. I és que la possible arribada de Nico Williams, que està segellant una temporada superlativa amb l'Athletic Club de Bilbao, podria precipitar els esdeveniments. Doncs Sterling no està comptant aquesta temporada per als plans del tècnic català, i la possible arribada de Nico Williams el posarien a la rampa de sortida.

Els números de Sterling

Encara que en els últims anys les seves aparicions han anat de més a menys, Sterling segueix sent un jugador important per a un Chelsea que és 11è a la taula i que té molt complicat jugar a Europa el proper any. Aquest fet pot ser un altre dels factors que sedueixin l'extrem anglès per acabar fitxant pel Barça. Sterling ha disputat 25 partits aquest curs aportant 6 gols i 6 assistències.

Els seus números estan lluny d'aquells registres que va aconseguir a la seva etapa al City quan va arribar a anotar 20 gols la temporada 2019/2020. Les xifres del futbolista anglès eren molt semblants als anys amb l'equip de Pep Guardiola, cosa que li va permetre catapultar-se com un dels millors extrems del panorama continental. Però el rendiment de Sterling ha anat en clar descens, ja que en les dues temporades que porta al Chelsea no ha arribat a disputar el mateix nombre de partits que antany i els seus registres golejadors han baixat fins a 6 gols anotats la temporada passada i, com hem comentat anteriorment, 6 gols més en aquest curs.

Tot plegat ha comportat que Mauricio Pochettino no ho vegi un jugador titular indiscutible en un equip que està signant una temporada regular. Aquest fet, unit a la presència segura del Barça en competicions europees i la possible arribada de Nico Williams al club londinenc, podrien obrir les portes d'arribar al Barça a Sterling.