Muntatge de Xavi Hernández en roda de premsa amb l'escut del Porto a la cantonada superior esquerra

El Barça vol pescar al Porto per al seu centre del camp

El Barça necessita algú que pugui rendir bé al lloc d'Oriol Romeu

Oriol Romeu no convenç el Barça. Ha anat de més a menys -fins i tot ha experimentat un descens de rendiment més accentuat que la resta de la plantilla- i els seus últims errors han condemnat a la banqueta. Xavi no compta amb ell i no es descarta que surti cedit al mercat d'hivern. Qui sap si pot tornar al Girona que el va veure triomfar. Per això, el nom que ja s'avalua al Camp Nou és el d'Alan Varela, actual jugador del Porto i que fa temps que provoca interès als clubs grans. Per això, el FC Barcelona ja pensa a pescar aquella lliga i obtenir així un jugador que sigui fiable i compleixi les expectatives que van quedar molt altes per a Oriol Romeu.

Tot i això, la situació no és senzilla per als culers per molts motius. Primer perquè el jugador manté contracte fins al 2028, a més que ha arribat al club fa pràcticament res. Sumat a això, el seu valor al mercat és de 9 milions d'euros, xifra que podria pujar fins als 20 milions que demana el Porto. Els portuguesos són un equip venedor, han fet grans negocis durant les últimes dècades i no deixaran escapar l'argentí a canvi d'una xifra baixa. Cal tenir en compte la delicada situació financera del Barça, que a més planeja altres fitxatges per reforçar la plantilla, i per això han d'estar amb calculadora en mà sempre que s'avaluï una operació de xifres relativament altes.

Alan Varela amb opcions d'arribar al Barça

L'arribada de Varela al Porto no ha estat l'esperada. El jugador no està tenint el protagonisme que pensava, de manera que la seva sortida del club, i més amb destinació a un dels equips més importants de LaLiga, podria resultar interessant per a ell. L'argentí és titular però no ha enlluernat, se n'esperava més. I encara que de moment no s'ha iniciat cap acostament entre els clubs , és probable que el Barça iniciï negociacions a prop del proper mercat d'hivern.

L'aposta del Barcelona per reforçar el migcampista respon a la seva clara intenció de consolidar el domini del camp i apostar per un joc de possessió de la pilota. Xavi Hernández té un objectiu clar, per la qual cosa queda esperar quan iniciï la negociació amb el Porto.

Com podria encaixar Varela al Futbol Club Barcelona?

Alan Varela, que s'ha format a l'escola de futbol de Boca Juniors, és un jugador que ha crescut en un entorn que promou un estil de joc semblant al del FC Barcelona. Aquest estil s'enfoca a la possessió de la pilota i l'habilitat tècnica, elements clau en el joc del Barça. Varela ha destacat a la posició de migcampista defensiu, una posició que ha estat crucial a l'esquema tàctic del FC Barcelona durant molts anys, especialment amb jugadors com Sergio Busquets.

LO MEJOR DE ALAN VARELA EN BOCA...

La seva experiència a Boca Juniors, un club que té un acord de col·laboració amb el FC Barcelona, suggereix que el migcamp estaria ben preparat per a una transició a l'estil de joc del club català. Atesa la seva formació en una acadèmia que segueix els principis del Barça i el desenvolupament a Boca Juniors, s'espera que Varela tingui una bona adaptació a la filosofia de joc i les demandes tàctiques del club català.

En termes d'habilitats i característiques, Varela ha demostrat ser un jugador amb una gran comprensió del joc, bon maneig de la pilota i capacitat per distribuir el joc de manera efectiva. Això, combinat amb la seva habilitat per recuperar la pilota i la seva visió tàctica, el converteix en un candidat ideal per ocupar un rol similar al de Sergio Busquets al Barça i poder substituir Oriol Romeu.