Joan Laporta i Xavi Hernández amb el Camp Nou de fons

El davanter que se li va escapar al Barça: Torna a estar a la llista de futuribles

El Barça necessita reforçar la posició de 9 per al futur després de Robert Lewandowski

Quan el nom de Julián Álvarez tot just començava a sonar a Europa, el Manchester City va ser l'equip que va apostar per ell i no va dubtar a fitxar-lo i tenir-lo cedit al River Plate, el seu club de llavors, fins a l'estiu del 2022. I ara veuen els positius resultats d'aquesta decisió, no només ells sinó el mateix Barça, que observa com Álvarez va creixent i convertint-se en aquell davanter o mitjapunta que tanta falta els fa i que van deixar escapar. Perquè sí, els observadors del Barça també ho havien estat observant, però el conjunt anglès va ser més decidit en el fitxatge. El Barça va apostar per Ferran Torres pagant 55 milions precisament al City. Un dels pocs errors de Mateu Alemany.

I ara n'estan veient les conseqüències. Amb un Vitor Roque que arriba al gener i un Robert Lewandowski que és l'únic a la posició de davanter centre - i amb cada vegada menys encert de cara a porta - la direcció esportiva del Barça al comandament de Deco pensa a fitxar Álvarez, però la situació real és que no tenen possibilitats de convèncer els cityzens que el negoci els convé. I és que sota el comandament de Pep Guardiola, l'argentí ha pogut explotar tot el seu potencial, fins al punt que el tècnic del Manchester City no té intenció de deixar-lo sortir per res del món.

El Barça té gairebé tot en contra per fitxar Álvarez

Un altre punt en contra és la renovació del seu contracte, que el vincula amb el club fins al 2028. Tot i això, la seva clàusula de rescissió és relativament baixa: 50 milions d'euros i el Barça podrà pensar a tenir l'argentí a les seves files. I és que de fet, el seu estil agrada molt a Xavi Hernández, que a més veu amenaçant com Lewandowski es va apagant al club, alhora que li arriben ofertes des d'Aràbia Saudita. Julián Álvarez ha marcat 4 gols aquesta temporada a la Premier League i ha realitzat 7 assistències, sent un aliat clau per a Erling Haaland.

Com juga l'argentí?

Julián Álvarez té un estil de joc dinàmic i eficaç. Álvarez, que es va unir a Manchester City procedent de River Plate, és conegut per la seva capacitat per finalitzar jugades de manera clínica i per ser un maldecap constant per als defensors. Amb un enfocament intel·ligent en el joc, Álvarez crea oportunitats tant per a ell com per als companys d'equip. Una de les principals fortaleses és la seva agressivitat i intensitat en liderar la línia d'atac, especialment quan el seu equip pressiona alt al camp. Aquesta habilitat per pressionar els defensors i forçar errors és una cosa que Pep Guardiola, tècnic del Manchester City, valora molt. A River Plate, Álvarez es va acostumar a ocupar posicions centrals, fins i tot quan començava com a extrem dret, cosa que li permetia mantenir-se a prop del gol i en posicions per anotar regularment.

Julián Álvarez 2023 • Mejores Goles y Jugadas - HD

Quan Álvarez va jugar com a número 10, el conjunt d'habilitats complementava bé el seu company d'equip, coordinant els seus moviments per aprofitar els espais. Aquesta capacitat per adaptar-se a diferents rols al camp és un atribut valuós. Tot i això, Álvarez de vegades lluita per mantenir la seva posició quan juga a la banda, especialment contra equips que utilitzen un bloc baix, per la qual cosa aquest és una àrea en què necessitarà millorar al Manchester City, on és comú enfrontar equips amb estils defensius compactes.