Nou fitxatge del FC Barcelona Femení

El Barça Femení pesca a cost 0 al Manchester City

Sandra Paños ja té substituta

La secció femenina del futbol del FC Barcelona ja ha clausurat una altra temporada històrica. Ho ha fet havent conquerit un pòquer de títols (Copa, Lliga, Champions i Supercopa). Això sí, a diferència dels anteriors exitosos cursos, en aquesta ocasió, l'alegria final es contraresta amb la tristesa pels comiats.

Jonatan Giráldez, d'una banda, deixarà de ser l'entrenador de l'equip per fer front a una nova aventura als Estats Units. Però no és l'únic que abandonarà Can Barça; ho farà també la que ja podem considerar mítica arquera Sandra Paños. L'alacantina ja va informar fa uns mesos que aquesta seria la seva última temporada com a culer.

I, des de llavors, a la direcció esportiva de l'entitat catalana han estat a la recerca d'una portera que la pugui suplir. El fet d'ocupar el seu lloc és un repte majúscul que no és a l'abast de qualsevol. Tot i això, el Barça ja ha donat a conèixer el nom de la nova defensora de l'arc culer: Ellie Roebuck.

Ellie Roebuck; de Manchester a la Ciutat Comtal

La jove portera nascuda a Sheffield el setembre del 1999 (24 anys) acabava contracte aquest estiu amb el Manchester City i no ha renovat. Per això, el Barça no ha hagut d'invertir ni un sol euro al seu fitxatge. Ellie Roebuck ha signat fins al 2026 amb l'entitat blaugrana.

Si bé és cert que aquest curs no ha disputat cap partit amb l'elenc cityzen, Ellie Roebuck ha demostrat en anteriors temporades ser una futbolista amb talent i projecció. Arriba a Can Barça per disputar-li el lloc a Cata Coll; la tercera portera en discòrdia és Gemma Font, recentment renovada.

Ellie Roebuck, malgrat la seva joventut, ha pogut defensar l'arc de les sky blues en 126 partits. A la seva vitrina reposen una lliga anglesa, tres FA Cup i tres FA Women's League Cup. Però també ha pogut anar convocada amb l'absoluta d'Anglaterra, conquerint una Eurocopa.

El seu fitxatge no s'ha produït per mera casualitat, sinó que els analistes del Barça hi han vist en ella una jugadora interessant que s'ajusta a la perfecció a l'ADN Barça. És una arquera amb bon toc que sol ser partícip a la sortida de pilota i que no titubeja quan ho ha de fer. Ella mateixa ho va reconèixer als mitjans del club: “M'agrada jugar amb la pilota als peus, i aquest és l'equip perfecte per fer-ho. Els agrada tenir la possessió i jugar des del darrere, així que espero aportar el meu estil”.

L'ensurt d'Ellie Roebuck

Un dels motius que explica la seva nul·la participació aquesta temporada amb el Manchester City és un accident mèdic que va patir. Ella mateixa va confirmar a les seves xarxes socials fa uns mesos que va patir un ictus al lòbul occipital. Tot i això, s'ha pogut recuperar a la perfecció i ja està preparada per afrontar al millor nivell el repte de defensar la porteria del millor club d'Europa.

"Estic molt il·lusionada; feia molt de temps que esperava aquesta oportunitat. Estic molt contenta de ser aquí. Es podria dir que ara ho ha encaixat tot, era el moment perfecte per venir”, va proclamar.