Muntatge amb Johan Cruyff, l'entrenador Rafa Márquez a l'esquerra i una ombra negra a la dreta

L'arma secreta del Barça Atlètic per a la final del Playoff d'ascens a Segona

El filial blaugrana podria utilitzar una carta molt important al seu partit decisiu de play off

El Barça Atlètic es troba a la ronda final per poder pujar una altra vegada al futbol professional. Després de 10 temporades a Primera RFEF, ell filial blaugrana va consumar el seu descens de categoria la temporada 2014/2015 amb Jordi Vinyals a la banqueta.

Ara, l'equip de Rafa Márquez té una última eliminatòria contra el Còrdova a doble partit per pujar a la Lliga Hypermotion i donar una injecció de moral i de diners al club. Després d'exhibir-se contra l'Eivissa, a qui van guanyar per un global de 7 a 4, el tècnic blaugrana podria tenir un as sota la màniga.

La possible inclusió de Pau Cubarsí

El central català, de només 17 anys, ha estat una de les sensacions aquesta temporada al primer equip de Xavi Hernández. Cubarsí, que va estendre el seu contracte fins al 2027, ha disputat 19 partits amb el primer equip sent un fix a l'onze titular.

Pau Cubarsi 2024 - The Perfect Talent | Skills, Passes & Tackles | HD

Segons ha revelat el diari Sport, hi ha la possibilitat que el jove defensa blaugrana entri a la llista de Rafa Márquez per disputar la transcendental eliminatòria d'ascens a segona divisió contra el Córdoba. Márquez, va deixar a l'aire aquesta possibilitat quan va afirmar: "No és una cosa que depengui de mi, sinó del club. Si està, bé, i si no, també".

Cal recordar que Pau Cubarsí va caure de la llista de Luis de la Fuente per disputar l'Eurocopa d'Alemanya, per tal que Cubarsí pogués tenir descans i disputar els Jocs Olímpics de París que comencen el 26 de juliol. Aquest fet suposaria que Cubarsí en acabar la cita olímpica s'hauria d'integrar a la pretemporada blaugrana.

L'encaix i experiència de Cubarsí al Barça Atlètic

Tot i que Cubarsí va fer el salt del Juvenil al primer equip, i només va jugar 5 minuts amb el Barça Atlètic, en un partit contra la Ponferradina. El central català es podria adaptar ràpidament al 4-3-3 que utilitza Rafa Márquez al filial.

El Barça Atlètic inicia la sortida de pilota amb centrals oberts, podria aprofitar la bona conducció de pilota que té Cubarsí a l'hora de dividir la primera línia contrària . Actualment, tant Faye com Pelayo Fernández serien els dos centrals que ocupen aquestes posicions al filial.

El rol del central clau en la construcció de la jugada

A més, Márquez podria aprofitar la conducció excelsa de Cubarsí perquè pivoti i interior atreguessin les marques, i així generar una superioritat numèrica posicional al centre, alliberant el lateral dret, que sol ser Héctor Fort. Tot això, amb l'objectiu de desajustar l'última línia rival i poder atacar amb més garanties d'aconseguir gol.

És clar que el rol del central per a Rafa Márquez des del mateix inici de la jugada és fonamental a l'hora de generar accions de perill. A Cubarsí hi trobaria el futbolista ideal per iniciar les operacions, afegit a la bona capacitat de replegament i de tallar pilotes que té el central català a les accions defensives .

Una possibilitat que plana sobre el filial blaugrana i que Rafa Márquez haurà de decidir si el central de l'Estanyol és imprescindible per a una última eliminatòria que els torni a portar al futbol professional.