Muntatge amb Luis Figo a l'esquerra, un cap de porc a la dreta i un cercle a dalt al mig amb el cap d'un porc a l'entrada del camp de futbol de l'Argentona

Argentona-Mataró: Partit d'alta tensió amb una cosa que recorda el “cas Figo”

Els greus aldarulls entre les dues aficions van recordar el ''cas Figo'' de l'any 2000

Argentona i Mataró van protagonitzar un dels partits més violents que es recorden al futbol català. Tots dos equips militen a la Primera Catalana, que pertany a la Federació Catalana de futbol, i que es van desencadenar una sèrie de fets que van recordar baralles anteriors com la del 21 d'octubre del 2000 amb el 'cas Figo' al Camp Nou.

La posició a la taula classificatòria entre els dos equips del Maresme és molt dispar. Mentre l'Argentona ocupa la segona plaça, a 6 punts del Manlleu, i opta a l'ascens, el Mataró és penúltim en posicions de descens. Això va ser aprofitat pels aficionats de l'Argentona per recordar als del Mataró que se n'anirien a segona.

Altercats des de l'inici del partit

El partit va anar pujant de to sovint que s'acostava l'inici del matx. I abans del xiulet inicial, les aficions dels dos equips van protagonitzar uns lamentables incidents on es van propinar insults mutus . Els avalots van continuar produint-se durant la primera part i l'àrbitre del partit, Nageli Juan, va haver d'interrompre el partit.

Tot i la mediació dels delegats dels dos equips la baralla es va allargar en el temps de descans amb una monumental tangana en què els Mossos d'Esquadra van haver d'intervenir. Davant la incertesa de si jugar-se el segon període, els futbolistes van saltar al verd i van acabar amb un 0 a 2 per a l'Argentona.

El cap de porc que recorda el ''cas Figo''

Però molt abans que començarà el partit ja es van succeir esdeveniments molt desagradables, ja que va aparèixer un cap de porc a les portes del Municipal Raúl Paloma d'Argentona que és on s'havia de disputar més tard el matx . Un fet que recorda aquella mítica imatge en què al Camp Nou se li va llançar al futbolista portuguès del Reial Madrid el mateix obsequi.

El públic blaugrana va descarregar la ira i indignació pel qual havia estat capità del seu equip havent militat 5 temporades i s'havia guanyat el cor de l'afició culer . El seu fitxatge per a l'etern rival, quan Florentino Pérez va pujar a la presidència, no va agradar l'aficionat culer que va rebre el lusità amb una pluja de bitllets i el famós cap de porc que passarà per sempre a la història del nostre futbol.

Lanzan Cabeza de Cerdo A Figo.wmv

Figo no va poder satisfer un bon partit aquella tarda, i després del duel declaro: "A vegades m'he sentit a la pell d'un assassí. No em sento com un Judes ni com un traïdor" . El partit el va guanyar el Barça 2 a 0 i el soroll ambiental del partit va arribar a assolir els 112 decibels.