El proper entrenador del Real Oviedo amb les banquetes del Carlos Tartiete de fons

Aquest sí que il·lusiona: El candidat mediàtic a la banqueta de l'Oviedo

Semblava ja establert qui seria el nou entrenador, però ha sorgit amb força una nova opció

El Reial Oviedo està buscant un nou entrenador després de la sortida de Luis Carrión, i el nom que ha sorgit amb força, segons ha informat MARCA, és el de l'experimentat tècnic mexicà Javier Aguirre. Aquesta possibilitat ha generat una gran expectativa entre els aficionats carbaions, que veuen a l'asteca una figura capaç de portar l'equip a aconseguir el tan anhelat ascens a Primera. La vinculació del tècnic amb l'elenc asturià no és fortuïta, ja que el president del Grup Pachuca, Jesús Martínez, propietari del club, té una bona relació amb l'entrenador, cosa que podria facilitar-ne l'arribada.

Javier Aguirre, conegut com "El Vasco", té una dilatada carrera a les banquetes (28 anys), havent dirigit equips a Espanya com l'Atlètic de Madrid, l'Osasuna, l'Espanyol i, més recentment, el RCD Mallorca. La seva última aventura amb els bermellons va ser notable, aconseguint una històrica classificació per a la final de la Copa del Rei, la qual cosa evidencia la seva capacitat per obtenir resultats ressenyables amb plantilles modestes.

La possible incorporació d'Aguirre al Real Oviedo ve després de la sortida del RCD Mallorca, on no va renovar el contracte. Les raons de la seva no continuïtat al club balear semblen estar relacionades amb diferències en la visió de futur de l'equip. Tot i aquests desacords, el seu temps a Mallorca va deixar un llegat positiu i una base sòlida per al seu successor, Jagoba Arrasate.

Javier Aguirre, l'heroi de l'ascens?

Les tàctiques de Javier Aguirre són conegudes per la seva solidesa defensiva i la seva capacitat per maximitzar el rendiment dels seus jugadors. És un entrenador pragmàtic que adapta el seu estil de joc als recursos disponibles, cosa que podria ser molt beneficiosa per a un equip com el Real Oviedo. A més, la seva experiència a la LaLiga i el seu coneixement del futbol espanyol el converteixen en un candidat ideal per afrontar els reptes que es presenten al Carlos Tartiere.

Si bé és cert que els últims dies semblava tancat el fitxatge del Cacique Medina, aquesta última temptativa del Grup Pachuca podria canviar-ho tot. També es contemplaven les opcions de Luis García o Javier Calleja des dels despatxos, però a l'ens empresarial no acabaven de convèncer. Sigui com sigui, la idea és que el nou entrenador s'oficialitzi com més aviat millor i pugui començar a dirigir l'equip el 15 de juliol; quan els jugadors estan citats per començar la pretemporada.

Cal recordar que ja són 23 anys sense veure el Reial Oviedo a l'elit del futbol espanyol i que pel cap dels directius del club no passa altra cosa que aconseguir el tan anhelat retorn. Aquest curs s'han quedat a les portes, perdent a la final de la promoció d'ascens, però han fixat el camí que cal seguir. I Javier Aguirre, sens dubte, pot ser el factor determinant que marqui la diferència.