Marc Guiu, en la presentació amb el Chelsea

Apareix un altre candidat a LaLiga, a més del Sevilla, per a la cessió de Marc Guiu

El Chelsea busca una cessió perquè el jove atacant s'acabi d'adobar

El jove davanter Marc Guiu, recentment fitxat pel Chelsea, és al centre d'atenció de diversos clubs de LaLiga que busquen la seva cessió per a la temporada 2024/2025. Tot i que el Sevilla semblava el destí més probable, el Vila-real ha emergit com un fort contendent per aconseguir els serveis del prometedor atacant espanyol.

El fitxatge de Marc Guiu pel Chelsea

Marc Guiu, de només 18 anys, va ser adquirit pel Chelsea l'1 de juliol del 2024, després que el club anglès pagués els 6 milions d'euros de la seva clàusula de rescissió al FC Barcelona. Tot i la seva joventut, el de Granollers ha demostrat un gran potencial a les categories inferiors blaugrana i el seu traspàs al Chelsea es va percebre al seu entorn com un pas important en la seva carrera. Tot i això, atesa l'abundància d'opcions ofensives al Chelsea, s'ha decidit que una cessió seria el millor per al seu desenvolupament immediat.

Marc Guiu, nova llar de Marc Guiu
Marc Guiu, nova llar de Marc Guiu | Chelsea

Interès a Espanya

Inicialment, el Sevilla es perfilava com el principal candidat per rebre Marc Guiu en qualitat de cedit. El club andalús, que està reestructurant el seu atac, veu a Guiu una opció ideal per suplir les possibles sortides de Youssef En-Nesyri i de Rafa Mir. És a dir, Iván Romero, en aquests moments, és l'únic davanter centre a la plantilla sevillista.

Tot i això, el Vila-real ha sorgit recentment com un competidor seriós en la lluita per la seva cessió. Amb la possible sortida d'Alexander Sørloth a l'AS Roma, el Submarí Groc busca reforçar la seva davantera i Marc Guiu es presenta com una alternativa interessant. L'estil de joc del Vila-real, que afavoreix jugadors joves i dinàmics, podria ser un entorn propici perquè l'ex del Barça desenvolupi el potencial i adquireixi experiència a LaLiga.

Jugador de futbol amb uniforme del FC Barcelona i pegat de la UEFA Champions League a la màniga.
Marc Guiu, a la recerca de cessió | YouTube, Sevilla FC, XCatalunya

Estadístiques i estil de joc de Marc Guiu

Durant la temporada 2023/2024, Guiu va destacar al filial del FC Barcelona, demostrant la seva capacitat golejadora i la seva versatilitat a l'atac. Va anotar 7 gols en 20 partits amb el Barça Atlètic. Però on va deixar la seva millor impressió va ser al primer equip culer; Xavi li va permetre participar en 7 duels, en què va veure porta en 2 ocasions.

Amb una combinació de velocitat, habilitat tècnica i una capacitat notable per definir, Marc Guiu té totes les qualitats necessàries per triomfar en un equip d'alt nivell tot i tenir encara 18 anys. I per això el Chelsea va decidir fitxar-lo.

Sembla que el futur de Marc Guiu a Londres està assegurat a llarg termini, amb un contracte de cinc anys més una opció d'extensió. Tot i això, per al seu desenvolupament immediat, una cessió a un club de LaLiga sembla ser la millor opció; almenys, això han considerat als despatxos de Stamford Bridge. Tant el Sevilla com el Vila-real ofereixen entorns competitius i l'oportunitat de jugar regularment, cosa que és crucial per a un jugador jove en la seva etapa de formació.