Davant Budimir celebrant un gol

Ante Budimir, estrella de Croàcia a l'Osasuna i a l'Eurocopa… quin serà el futur?

Osasuna està rebent diverses ofertes per ell

El fracàs de Croàcia en aquesta Eurocopa 2024 és a punt de confirmar-se. Després del gol de Zaccagni a l'última acció del duel de dilluns contra Itàlia, els balcànics van quedar totalment abatuts. Haver finalitzat la fase de grups a la tercera posició, amb tot just dos punts i sense haver guanyat ni un sol partit els posa en una situació molt delicada.

Tan delicada que, de fet, les seves opcions per estar a vuitens de final són infinitament remotes i tot apunta que el seu camí a l'Euro ha arribat al final. Tot i així, malgrat la mala versió del combinat croat, hi ha un parell de punts positius que es poden obtenir. Un d'ells, per exemple, l' extraordinari nivell que ha mostrat Ante Budimir .

Si bé és cert que contra Espanya, encara que va generar, no va aconseguir ser determinant, sí que ho va ser en els dos altres duels, davant d'Albània i davant d'Itàlia. En tots dos va partir des de la banca, però quan va sortir ho va revolucionar tot i va canviar rotundament el guió del partit, encara que no va servir per vèncer. Per això, diverses informacions apunten que hi ha equips d'Anglaterra i d'Itàlia que ja estan analitzant la viabilitat del fitxatge .

El futur immediat d'Ante Budimir

Vuit milions van ser els que va haver de pagar Osasuna al Mallorca el 2021 després que el croat passés la 2020/21 cedit al Sadar. Des de llavors, ha esdevingut la gran referència ofensiva de l'equip vermell. Així ho demostren els números: 47 gols i 5 assistències en 137 duels .

De fet, malgrat estar a prop de fer els 33, aquesta temporada ha aconseguit els seus millors registres golejadors de tota la seva carrera: 18 dianes. El seu contracte amb l'elenc de Pamplona no venç fins al 2027, però els directius vermells temen que arribi una oferta irrefusable per al futbolista. Això sí, en cas de vendre'l, ho faran per una quantitat mínima de 8 milions per recuperar la inversió.

En tot cas, la venda d'Ante Budimir ajudaria l'Osasuna a poder reforçar altres posicions ia reestructurar un equip que aquest any ha patit més del que s'esperava. El portal Fichajes.net assegura que ja hi ha diversos equips anglesos i italians que hi han mostrat el seu interès. L'ariet croat podria afrontar l'última gran experiència de la seva carrera i tancaria un cicle de 5 anys residint en territori espanyol.