Muntatge on es veuen les jugadores del FC Barcelona femení i una sirena a dalt a l'esquerra

Alerta al Barça Femení per possibles sortides de jugadores

El club tem una possible fugida de jugadores degut a la baixa competitivitat de la Lliga F

El FC Barcelona comanda amb molta autoritat la Lliga f, ja que l'equip de Jonathan Giráldez només ha cedit un empat aquesta temporada, davant el Llevant al Johan Cruyff, i segueix amb pas ferm per revalidar el títol vistos els 12 punts que treu al segon, un Reial Madrid que va caure davant les culers (0-3) a l'últim partit de la Lliga F.

L'equip blaugrana exerceix una gran hegemonia a nivell nacional, fins al punt que només ha perdut 2 partits a les últimes 4 lligues que s'han jugat. Les blaugranes regnen amb autoritat a la competició domèstica des de fa unes quantes temporades, i van camí de guanyar la cinquena lliga consecutiva i batre el seu propi rècord que és de 4 de manera consecutiva.

La manca de competitivitat preocupa les futbolistes

El Barça domina totes les competicions a nivell nacional, ja que també cal sumar-hi 4 de les darreres 5 Supercopes d'Espanya que s'han disputat i 3 de les darreres 4 Copes de la Reina que s'han disputat. Aquesta xifra podria veure's incrementada si aquest any vencen a la final la Reial Societat, que dirigeix la catalana Natalia Arroyo.

Amb vista a aquest context, han estat moltes les jugadores que han demanat un augment de diners als clubs perquè la competició domèstica sigui més competitiva. Sense anar més lluny, el Barça va guanyar la passada Supercopa d'Espanya doblegant 4 a 0 el Reial Madrid en semis i 7 a 0 el Llevant a la final, que són segon i tercer de la lliga, respectivament. Aquest fet, ha posat en perill moltes jugadores del Barça que podrien veure's temptades per altres lligues més atractives pel que fa a la competitivitat i aforament de públic als estadis.

Anglaterra i Estats Units possibles destinacions

I és que les jugadores segueixen molt de prop lligues tan competitives i amb alts aforaments de públic als estadis com són WSL d'Anglaterra, on Chelsea i Manchester City estan empatats a dalt de la taula i a 6 punts de l'Arsenal.

També es pren com a referència la lliga dels Estats Units, on més enllà que les quantitats econòmiques que es mouen són més altes, la lliga té una gran igualtat entre els 14 equips que la conformen sent un producte molt més atractiu tant per a l'espectador com per les futbolistes que disputen els partits.

Sense anar més lluny, Jonathan Giráldez ja va anunciar que deixava el Barça al final de la temporada per anar a dirigir els Washington Spirit de la NWSL americana. També preocupa el fet que Alexia Putellas encara no hagi renovat, i de les possibles ofertes que hauria rebut la capitana blaugrana dels Estats Units. Al marge d'Alexia, altres jugadores de l'actual plantilla que acaben contracte són Sandra Paños, Marta Torrejón, Mariona Caldentey, Lucy Bronze i Gemma Font.

En aquest sentit, i aprofitant la visita de la presidenta de la Lliga F, Beatriz Álvarez, a la secció femenina del Barça, les jugadores han demanat que es destinin més recursos als equips per fer una competició més forta i igualada i que pugui evitar la fugida de talents a altres lligues.