Antonio Blanco i el seu possible substitut a l'Alabès

L'Alabès vol pescar al Barça amb els milions d'Antonio Blanco

Segueixen el treball de confecció de plantilla als despatxos de Mendizorroza

El Deportivo Alabès va ser un dels equips revelació de la temporada passada, acabant-la sense problemes i fins i tot més a prop de llocs europeus que del descens. Ara, doncs, l'objectiu és mantenir la mateixa base de jugadors i la mateixa doctrina futbolística per poder assentar-se a l'elit. I, per què no, per lluitar per objectius més ambiciosos.

El pla es veurà una mica truncat després de conèixer-se que la Fiorentina invertirà 15 milions d'euros en Antonio Blanco, la columna vertebral del Glorioso. I, davant d'aquesta oferta, els directius babazorros no es podran oposar. Aquesta quantitat de diners, però, la faran servir per intentar fer un salt de qualitat a la seva plantilla i portar futbolistes d'alt voltatge.

Evidentment, part d'aquest ingrés s'utilitzarà per buscar un substitut per a Antonio Blanco. I pels despatxos de Mendizorroza ha passat, segons alguns rumors, el nom d'Oriol Romeu. El d'Ulldecona és el primer a la rampa de sortida del Barça i, si l'Alabès aposta per ell, no hauria de tenir gaire complexitat per emportar-se'l.

Oriol Romeu, aventura fallida

El migcampista tarragoní va arribar a Can Barça amb l'enorme repte de suplir la figura de Sergio Busquets. Tot i això, des de ben aviat va quedar clar que Deco i companyia havien errat en la seva elecció i Oriol Romeu va ser condemnat amb la suplència perpètua a causa del seu baix nivell. Tot just va poder participar en 930 minuts en tota la disputa de LaLiga.

Amb tot, als despatxos del Camp Nou ja li estan buscant una sortida, perquè, tot i que és evident que no obtindran una enorme recompensació per la venda, almenys alliberaran massa salarial. I això és fonamental tenint en compte la delicada situació financera. Oriol Romeu té contracte amb el Barça fins al 2026, però és evident que no farà els dos anys que li queden.

En aquest ordre d'idees, semblava que el seu destí podia tornar a ser Montilivi, però aquesta opció ha perdut força les últimes setmanes. Ara, doncs, per l'horitzó comença a treure el cap la possibilitat de l'Alabès, que s'augura viable. El club vitorià disposarà de diners per emprendre el seu fitxatge i el futbolista trobarà un equip en què podrà jugar amb regularitat.

En cas de concretar-se, l'Alabès seria el quart equip d'Oriol Romeu a LaLiga. El de la pedrera culer, a més de Barça i Girona, va passar un any cedit a Mestalla quan la seva entitat en propietat era el Chelsea.