Joao Cancelo en roda de premsa

Al Barça li surt competència per Joao Cancelo

Es complica la continuïtat del lateral portuguès a la Ciutat Comtal després que hagin sorgit nous equips interessats

La temporada del Barça no està sent, ni de lluny, destacada, sinó, més aviat, tot al contrari. Drama rere drama, l'entitat catalana ha arribat a una situació esportiva insostenible que fins i tot ha portat Xavi a dimitir. Tot i això, malgrat tota la penombra, es pot deduir algun punt positiu, com, per exemple, la irrupció de Joao Cancelo.

El futbolista portuguès va arribar a Barcelona el darrer dia de mercat estiuenc i des del principi s'ha adaptat a la perfecció. Ja comptava amb experiència a LaLiga, ja que va jugar al València del 2014 al 2017 i això el va ajudar a rendir des del primer moment amb l'equip de Xavi. Tot i que venia de protagonitzar alguns malentesos amb Pep Guardiola al Manchester City, el seu pas pel Barça ha estat, de moment, ressenyable.

Fins ara ha disputat 26 duels a totes les competicions i fins i tot ha aconseguit anotar en 3 ocasions i concedir 4 assistències. A més, el tècnic egarenc l'ha utilitzat per ocupar diverses demarcacions . Ha jugat, per exemple, de lateral als dos costats, d'interior i d'extrem dretà i fins i tot ha tingut minuts al pivot.

FC Barcelona vs Real Betis (5-0) | Resumen y goles | Highlights LALIGA EA SPORTS

Joao Cancelo i el Barça, condemnats a entendre's

Així i tot, encara que el portuguès va arribar al Camp Nou a través d'una cessió simple d'una temporada, el FC Barcelona anhela que allargui la seva estada de blaugrana. Joao Cancelo ha confessat més d'una vegada que el seu somni era el de vestir els colors de l'equip culer. Per tant, tant club com futbolista estan interessats a poder seguir junts a partir de la propera campanya.

Però hi ha un impediment notori que complicarà seriosament que això es pugui produir: el Manchester City. Tot i que Pep Guardiola no vol el lusità al seu equip, l'entitat anglesa no pretén ser gaire permissiva en el fitxatge. És a dir, que exigiran una àmplia quantitat de diners a l'equip que vulgui adquirir-lo.

Davant d'aquesta tessitura, al Barça, a mercè dels seus problemes econòmics, no li queda cap altra que fer-se costat i confiar que els cityzen estovin la seva postura. Tot i això, l'aparició d'altres equips interessats a fitxar-lo engrandeix encara més la complexitat de l'assumpte.

L'Arsenal, a l'aguait per Joao Cancelo

L'equip de Mikel Arteta, que per fi ha aconseguit tornar a establir-se a dalt de la Premier, és el principal rival del Barça per Cancelo. Els gunners saben que, encara que tot carbura a la perfecció, els manca un petit al·licient més per a poder conquerir la lliga anglesa. I aquest podria ser el lateral portuguès.

La seva polivalència i el seu bon joc amb els peus són dos fonaments que encaixen perfectament amb la filosofia de l'Arsenal de Mikel Arteta. Amb tot, l'equip londinenc, la situació financera del qual és enormement millor a la del Barça, no escatimarà en despeses. De fet, alguns mitjans ja parlen d'una oferta propera als 30 milions d'euros que encaixaria amb el que pretén obtenir el Manchester City per ell.