Muntatge amb el Real Betis celebrant un gol i un cercle a dalt a la dreta amb Ez Abde

Aficionats del Betis esclaten en xarxes contra Ez Abde per un error imperdonable

Ez Abde falla a la panxa que provoca l'esclat dels aficionats bètics

El Reial Betis i la Reial Societat es mesuraven en una trobada capital per dirimir quin equip anirà la temporada que ve a la UEFA Europa League. Els donostiarres ocupen la 6a plaça a 1 punt dels andalusos. Això convertia el duel al Benito Villamarín com una oportunitat immillorable per arrabassar aquesta posició al conjunt basc.

Davant un inici titubejant del Betis, la Reial Societat es col·locaria davant al marcador molt aviat amb un gol de Brais Méndez al minut 5 de matx. Els bètics eren incapaços d'arribar amb perill a la porteria donostiarra i al minut 42 de partit arribaria el 0 a 2 amb el gol de Mikel Merino.

Intent de reacció del Betis i penal fallat per Ez Abde

Els de Manuel Pellegrini van començar la segona meitat més endollats, i on el tècnic Manuel Pellegrini va moure la banqueta per treure tota l'artilleria possible al camp. Entraven Rodri, Ez Abde i Segi Altimira per mirar de revertir la situació. El recent ingressat Altimira i Miranda ho intentarien però sense fortuna per als andalusos.

Però el moment més crític ha arribat al minut 75 quan Ez Abde ha provocat un penal per una mà de Traoré dins l'àrea donostiarra. Era l'oportunitat única per ficar-se al partit. I quan tot apuntava que l'especialista Nabil Fekir executaria des dels 11 metres, va ser finalment Abde qui a l'estil panenka fallés el penal i provoqués la ira de l'aficionat bètic.

Els homes de Manuel Pellegrini ho continuarien intentant amb un Ayoze molt actiu però sense efectivitat de cara al marc amb una Reial Societat molt ben armada enrere. A sobre, al minut 80 l'àrbitre del partit anul·lo un gol a Ayoze per haver-ho fet amb la mà. Es dilucidaven les opcions del Betis que haurà de conformar-se amb la Conference League ja que se li escapa a 4 punts de la Reial Societat quan falta una jornada per disputar-se.

Abde seguirà al Betis cedit pel Barça

L'extrem propietat del Betis (encara que el Barça es reserva una opció de recompra que difícilment exercirà) podria sortir a final de temporada. El Betis podria fer caixa venent-hlo a la lliga saudita.

Abde ha fet una temporada molt discreta amb el Betis aquest any, ja que ha disputat 26 partits, molts partint des de la banqueta, i en què tan sols ha pogut aportar un gol al seu equip. La temporada següent serà una altra oportunitat més perquè l'Abde que va sorprendre tothom al Barça de Ronald Koeman acabi explotant i consolidant-se com un dels referents de la lliga espanyola.