Joan Laporta a les oficines del Camp Nou

El crack que vol venir al Barça: No hi ha diners pel fitxatge

El Barça es veu obligat a descartar la incorporació d'una gran estrella emergent que anhela vestir l'elàstica blaugrana

Corren temps realment complexos per al Barça. No només a l'àmbit esportiu, sinó sobretot a l'àmbit econòmic. La situació financera de l'entitat catalana és àmpliament delicada i està impedint poder emprendre fitxatges de primer nivell i d'altes quantitats.

Així ho demostra, per exemple, haver hagut de descartar la incorporació d'un futbolista el talent del qual és abismal. De fet, amb tot just 20 anys és un dels centrecampistes ofensius més cotitzats al mercat europeu. És el cas de Florian Wirtz, del Bayer Leverkusen.

Més d'una vegada, el germànic ha confessat que li encantaria poder jugar al Barça. I, per descomptat, és un futbolista que agrada enormement a Joan Laporta. Tot i això, per a aquest estiu, el mandatari prefereix destinar els pocs recursos de què disposa per reforçar la defensa i per portar un centrecampista de contenció .

El rol de Florian Wirtz a l'històric Bayer Leverkusen

El migcampista alemany ja porta un parell de temporades amb l'etiqueta de 'futbolista prometedor', però aquest any ha fet un pas endavant. Ha evolucionat ja a una estrella de primer nivell i s'ha establert com a jugador clau del Bayer Leverkusen. Xabi Alonso li ha concedit les armes que necessitava per poder ser aquest futbolista diferencial capaç d'emportar-se l'equip a l'esquena.

Amb tot, ja ha disputat 31 duels aquesta temporada, en què ha aconseguit anotar 8 gols i concedir 17 assistències. Ser un futbolista tan important en un equip que està rendint d'una manera tan extraordinària amb 20 anys només està a l'altura d'uns quants. I Florian Wirtz n'és un.

Juga per darrere del mitjapunta al 3-4-2-1 que imposa Xabi Alonso als seus dibuixos i és transcendental al darrer terç de camp. La connexió entre els migcampistes i el davanter en depèn majoritàriament i en la seva funció d'emprendre l'última passada també està rendint. De fet, és el segon màxim assistent de la Bundesliga, només darrere de Leroy Sané.

Florian Wirtz - The Genius Passing Machine 🤖⚽️

Mitja Europa se'l rifa

Donades les seves excelses prestacions, s'augura que la seva estada al BayArena s'acabi aquest mateix estiu. Molts equips estan disposats a obrir les seves xequeres per poder comptar amb Florian Wirtz a partir de la temporada que ve.

Sense anar més lluny, Manchester City, Bayern o fins i tot el Reial Madrid pretenen licitar per ell. Això sí, la decisió final de Florian Wirtz no s'espera abans l'Eurocopa. L'única cosa segura per ara és que l'alemany té contracte amb el Bayer Leverkusen fins al 2027.