Segur que molts de vosaltres recordareu el tiroteig mortal que hi va haver al barri de la Font de la Pólvora de Girona la nit de Sant Joan. Quan tota la ciutat i tot el país estava concentrada a encendre fogueres i llençar petards, uns delinqüents s'embolicaven a trets al barri més conflictiu de la ciutat. Tres mesos més tard, la policia fa un pas endavant, però ho fa amb polèmica.
Els Mossos d'Esquadra han detingut dos cunyats del presumpte autor material del doble crim, Guillermo Campos Heredia, de 30 anys. Els detinguts tenen 23 i 26 anys i són germans de la dona de Guillermo, Estefania Rey Díaz. De manera voluntària, s'han personat a la comissaria de Mossos d'Esquadra de Figueres acompanyats pels advocats.
Font de la Pólvora és un dels barris més conflictius de Girona. Els principals problemes estan relacionats amb la droga i amb el monopoli de venda que pretenen aconseguir les famílies narcotraficants residents a la zona.
La periodista Anna Punsí ha explicat a les seves xarxes socials que feia temps que els Mossos d'Esquadra estaven intentant pactar les entregues i, per tant, les detencions. Cosa que no ha agradat gens als usuaris de xarxes socials, que qüestionen el paper del cos policial català i es pregunten quins són els pactes ocults amb els delinqüents.
Sospiten alguns usuaris de xarxes socials que aquesta pràctica de pactar detencions respon a una eventual col·laboració dels detinguts a la investigació. Demostraria que la policia necessita aquesta ajuda per trobar les tecles necessàries i procedir a noves detencions.
No detenció del president Carles Puigdemont
Les paraules de la periodista Anna Punsí, que afirma que la detenció dels cunyats va ser pactada pels Mossos d'Esquadra, ha estat comparada amb la no detenció del president Carles Puigdemont, quan va visitar Catalunya el dia de la sessió d'investidura del president Salvador Illa.
En aquesta ocasió, la policia catalana no va detenir l'expresident als voltants de l'Arc de Triomf perquè, suposadament, havia pactat amb el president la detenció als voltants del Parlament.
Arran de la no detenció, els Mossos d'Esquadra van rebre moltes crítiques, especialment pels sectors contraris al President Puigdemont. El responsable del cos aleshores, Eduard Sallent, va haver de comparèixer davant els mitjans de comunicació per explicar el dispositiu i també va haver de retre comptes davant del Jutge d'Instrucció que havia acordat l'ordre de detenció, Pablo Llarena.