Muntatge amb una imatge de la cantant Suu amb una guitarra elèctrica a sobre de l'escenari. A la cantonada inferior esquerra, una emoticona amb cors

La nova cançó de Suu que triomfa a les xarxes

La cantant catalana segueix amb la seva carrera plena d'èxits

La cantant Suu ha publicat la cançó pop, amb pinzellades electròniques, Últimamente (Halley Records) , que formarà part del seu proper disc i que parla sobre el pas del temps i de prendre consciència sobre fer-se gran.

El segell ha explicat que el tema ha estat fet en “un moment complicat per l'artista on els seus fonaments emocionals i afectius trontollaven, en què contestar whatsapps i trucades se li feia un món, aquesta ansietat s'accentuava encara més volent continuar sent el centre d'atenció i voler agradar tothom”.

La cantant inicia al març una gira que passarà per festivals amb format banda i per sales amb un format intimista, 'A solas', que serà ella sola acompanyada de la seva guitarra. Han passat set mesos des que Suu va publicar la seva última cançó, 'Postal barata ' i, com ha explicat el segell discogràfic, en aquest temps la cantant barcelonina no ha parat de girar i preparar les cançons del que serà el quart disc. Últimament ha estat produïda per Gerard Giné, amb veus tractades amb auto-tune i voccoders.

Úlimamente - Suu (Videolyric)

Suu: Tot va començar a Instagram

Suu, el veritable nom del qual és Susana Ventura, es va fer popular inicialment a través d'Instagram, compartint les seves cançons i capturant l'atenció de molts seguidors amb temes com "Lligar no és el teu". A la primerenca edat de 18 anys, va llançar el seu primer àlbum "Natural" el 2018 i ràpidament se li va atorgar el premi Enderrock a la millor artista revelació. Aquest mateix any, ella es va presentar a diversos festivals reconeguts com Clownia i Canet Rock.

Al gener de 2020, Suu va llançar el seu segon àlbum titulat "Ventura", que va incloure vuit cançons en espanyol i una en català, "Tant de bo", que es va convertir en la cançó de l'estiu de TV3. Aquest àlbum va reflectir una maduració en la seva música i lletres, mostrant una evolució des de la seva adolescència fins a la seva primerenca adultesa.

Per al seu tercer disc, "Karaoke", publicat a l'abril de 2022, Suu va decidir explorar noves adreces musicals, apropant-se a l'electro-pop i fent referència a estils musicals dels anys 80 i 90. Aquest canvi d'estil va ser influenciat pel seu espectre creixent d'interessos musicals, passant de grups catalans de música festiva com Txarango i La Pegatina a altres artistes de l'escena indie-pop i electrònica com Leiva i Carlos Sadness, aquest últim també va produir el seu disc Ventura.

Durant la pandèmia de COVID-19 el 2020, Suu va publicar el seu primer llibre de poesia i microrelats, titulat Fauna o amor, diversificant encara més la seva expressió creativa. Pel que fa al procés compositiu, Suu ha comentat que encara que parla en català quotidianament, se sent més còmoda i menys vulnerable component en espanyol.

Suu ha reconegut que les xarxes socials han jugat un paper fonamental a la seva carrera, indicant que sense elles probablement no s'hauria dedicat a la música. A més, ha manifestat el seu desig de no ser encasellada en un sol estil musical i d'explorar nous mercats fora de Catalunya amb la seva música