Muntatge amb la imatge de l'empresa referenciada a la notícia ia la cantonada inferior esquerra, la bandera de Portugal

OPA de la portuguesa Bondalti a una empresa catalana: Què passarà amb les feines?

L'OPA és pel 100% de la companyia i arriba als 329 milions d'euros

L'empresa portuguesa Bondalti ha presentat una oferta pública d'adquisició (OPA) sobre el 100% d'Ercros. Segons ha informat aquest dimarts en un comunicat, la companyia portuguesa pot arribar a desemborsar un total de 329,1 milions d'euros. L'oferta és de 3,6 euros per acció d'Ercros, fet que suposa una prima del 40,6% sobre el preu de cotització al tancament del mercat d'aquest dilluns (2,56 euros).

La proposta de la portuguesa està condicionada a aconseguir una acceptació superior al 75% del capital i obtenir el vistiplau de les autoritats reguladores i governamentals. L'operació contempla conservar la seva seu a Barcelona, ​​així com l'ocupació a Catalunya, la Comunitat Valenciana, Aragó i la Comunitat de Madrid , on Ercros té activitat a l'Estat.

Bondalti assenyala que la transacció té un "marcat caràcter industrial" i si segueix endavant, un cop s'exclogui de la cotització a borsa, el grup industrial amb plantes al Camp de Tarragona passarà a formar part de la firma portuguesa. D'aquesta manera, tal com subratlla, "es crearà un grup amb un volum i unes capacitats tècniques de primer nivell" que, alhora, "amplificarà el potencial estratègic" amb una visió a llarg termini.

Si es culmina l'OPA, Bondalti permetria "anticipar-se als desafiaments que afronta la indústria química europea per respondre a la demanda creixent de productes més verds i ser part activa de la transició energètica". La firma portuguesa té presència a Espanya, on ocupa més de 200 persones, entre Torrelavega (Cantàbria), Alfaro (La Rioja) i Vigo, i també compta amb quatre oficines a Barcelona, ​​Logroño, Madrid i Pontevedra.

Ercros, una empresa amb més de 100 anys d'història

Ercros és una empresa química espanyola amb una trajectòria que s'estén per més d'un segle, marcada per la seva adaptabilitat i per una evolució constant en el sector. Fundada a les albors del segle XX, Ercros s'ha establert com una de les principals companyies del sector químic a Espanya, i ha experimentat nombrosos canvis, fusions i expansions que reflecteixen les transformacions econòmiques i tecnològiques del seu temps.

Al començament es va originar com a part de la indústria química emergent a Espanya, dedicant-se inicialment a la producció d'explosius. La seva capacitat de producció es va expandir ràpidament a causa de la demanda generada durant la Primera Guerra Mundial. Amb el pas del temps, l'empresa va diversificar el catàleg de productes, incloent-hi plàstics, productes farmacèutics i químics bàsics.

Durant el segle XX, Ercros (coneguda en diferents períodes sota diferents noms a causa de les fusions i els canvis empresarials) es va adaptar als canvis del mercat ia les necessitats de la societat. L'empresa ha estat testimoni d'una industrialització creixent i ha tingut un paper fonamental en el desenvolupament de productes químics per a sectors tan variats com l'agricultura, la medicina, la construcció i la indústria automotriu.

L'empresa ha passat per diverses etapes de reestructuració i modernització, enfocant-se a la sostenibilitat i la responsabilitat ambiental. En les darreres dècades, Ercros ha implementat polítiques per reduir el seu impacte ambiental i ha invertit en tecnologia per millorar els seus processos productius, cosa que reflecteix el seu compromís amb les pràctiques empresarials sostenibles i amb la regulació ambiental cada cop més estricta.

Ercros ha tingut un paper actiu en la recerca i el desenvolupament, buscant constantment innovar en els seus productes i processos. Aquesta innovació ha estat essencial per mantenir la seva competitivitat en un mercat globalitzat. L'empresa ha invertit en desenvolupar productes que responguin a les necessitats actuals, com ara materials biodegradables i fàrmacs d'última generació.