Una sala de cinema amb un home a una de les butaques

S'estrenen els dos biopics que molts estaven esperant

Dos personatges rellevants del món de la cultura i de l'entreteniment del segle XX ja tenen la seva pel·lícula

Les estrenes d'aquesta setmana arriben marcades per dos biopics, el del popular cantant de reggae Bob Marley, dirigit per Reinaldo Marcus, i el de l'actriu nord-americana Priscilla Presley, en un film que ha dirigit Sofia Coppola, directora de Lost in translation . La majoria de films avancen l'arribada a la gran pantalla dimecres.

A les plataformes, destaca la incorporació al catàleg de Netflix de la sèrie documental 'Pícar: El Petit Nicolau'; ia Apple TV+ New Look, una sèrie històrica que s'endinsa a la vida de dissenyadors de moda com Coco Chanel o Christian Dior durant la Segona Guerra Mundial amb Ben Mendelsohn, Juliette Binoche, Maisie Williams o John Malkovich, en el repartiment.

'Bob Marley: One love'

Kingsley Ben-Adir es posa a la pell del popular cantant Bob Marley en un biopic dirigit per Reinaldo Marcus. El cineasta narra la història de superació de Marley i com la seva música revolucionària i el seu cant a l'amor va inspirar diverses generacions.

Nascut el 6 de febrer de 1945 a Nine Mile, Saint Ann Parish, Jamaica, va morir de forma prematura per malaltia l'11 de maig de 1981. És una de les figures més reconegudes i respectades del reggae a nivell mundial. La seva música es va dedicar no només a entretenir, sinó també a abordar problemes socials, l'opressió i promoure la pau, la unitat i l'amor a través de les seves lletres. A més de ser un músic extraordinari, Marley va ser un símbol cultural i polític important.

Bob Marley continua sent una figura inspiradora molt de temps després de la seva mort, no només per la seva música, sinó també per la seva filosofia de vida i la seva incansable lluita per la justícia social. El seu llegat continua influint en generacions de músics i activistes a tot el món.

Bob Marley: La Leyenda (2024) Tráiler Oficial Subtitulado

'Priscilla'

Torna a la gran pantalla la cineasta Sofia Coppola amb el biopic Priscilla, protagonitzada per Cailee Spaeny, Jacob Elordi i Dagmara Dominczyk. La cinta és un biopic sobre Priscilla Ann Beaulieu Wagner, més coneguda com a Priscilla Presley: una actriu de cinema, televisió i empresària que va saltar a la fama el 1967 gràcies al seu matrimoni amb Elvis Presley, amb qui té una filla, Lisa Marie Presley . La parella es va separar el 1972 i es va divorciar el 1973. La pel·lícula està basada en les memòries de la protagonista d''Elvis i jo'.

S'ha escrit i produït molt sobre Elvis Presley, però ara Coppola vol aprofundir en la figura de la seva dona.

Priscilla va conèixer Elvis el 1959, quan només tenia 14 anys, durant el servei militar d'ell a Alemanya. La seva relació va començar en circumstàncies inusuals, atesa la jove edat de Priscilla, i va continuar després que Elvis tornés als Estats Units. Priscilla es va mudar a Graceland per estar amb ell a finals de 1962.

Es van casar l'1 de maig de 1967, a Las Vegas, Nevada, i van tenir una filla, Lisa Marie Presley, l'1 de febrer de 1968. Tot i això, el seu matrimoni va enfrontar nombroses dificultats, incloent-hi les infidelitats d'Elvis i la pressió de viure sota el constant escrutini públic. Finalment, es van divorciar el 1973, encara que van romandre propers fins a la mort d'Elvis el 1977.

Va participar a la mítica sèrie 'Dallas'

Després del seu divorci d'Elvis, Priscilla Presley es va forjar el seu propi camí com a empresària i actriu. Va ser fonamental en la transformació de Graceland, la casa d'Elvis a Memphis, Tennessee, en una atracció turística amb èxit, preservant el llegat d'Elvis mentre establia la seva pròpia carrera. En l'àmbit de l'actuació, és potser millor coneguda pel seu paper de Jenna Wade a la popular sèrie de televisió "Dallas" dels anys 80.

Priscilla també ha estat involucrada a diverses empreses i obres de caritat, i ha escrit llibres sobre la seva vida amb Elvis, proporcionant una perspectiva única sobre la vida de la icona del rock and roll. A través dels seus esforços, ha mantingut viva la memòria d'Elvis Presley per als seus fans, alhora que ha establert la seva pròpia identitat com a figura pública respectada.