Manifestació de Revolta Pagesa i Sílvia Orriols

La piulada d’Aliança Catalana, clara i en aranès, de suport a la Revolta Pagesa

Aliança Catalana reconeix el caràcter singular de l'Aran

Aliança Catalana ha arribat al Parlament amb la intenció de quedar-s'hi. Encara no sabem si es repetiran eleccions o si ERC es baixarà de nou, els pantalons, pactarà amb el PSC del 155 i farà Salvador Illa president. La formació que lidera Sílvia Orriols va aconseguir dos diputats (un per les comarques de Girona i l'altre per les comarques de Lleida) i es va quedar molt a prop d'aconseguir-ne de cop per la demarcació de Barcelona i un més per les comarques gironines.

De ben segur que si es repeteixen eleccions la formació aliada augmentarà en vots i escons. La irrupció al Parlament i el fet de tenir presència institucional s'ha convertit en una publicitat impressionant a favor de la formació liderada per la batllessa de Ripoll. Sílvia Orriols, Lluís Areny (i els que arribaran) representaran una majoria silenciada de catalans i catalanes i faran sentir la veu d'aquells que estan cansats d'anys i panys de processisme.

Aliança Catalana al costat de Revolta Pagesa

Aliança Catalana parla clar i no s'amaga rere paraules buides i eufemisme. El partit independentista parla dels problemes reals dels catalans i explica quines són les seves preocupacions. És per això que està al costat de Revolta Pagesa i treballa per resoldre els greuges que pateixen els agricultors i ramaders del nostre país per culpa d'una excessiva burocràcia i per la competència deslleial que prové d'altres països del Mediterrani, especialment del nord d'Àfrica.

El partit ha publicat una piulada en aranès, fet que demostra el compromís del partit amb les diferents realitats linguïstiques de l'Estat Català. "Una delegació d'Aliança Catalana ha estat avui al tall de Revolta Pagesa a Bossòst", comencen. "Els pagesos ens han explicat com la nova DUN ha vingut un augment absurd de la burocràcia", continuen. "Per això promourem iniciatives parlamentàries que no facin perdre el temps als professionals", acaba la piulada. 

Revolta Pagesa: què reclama?

La Plataforma Revolta Pagesa és un moviment civil assembleari que va sorgir de forma espontània i que durant el 6 i 7 de febrer va aconseguir mobilitzar milers de persones a tot el país. Ho van aconseguir sense polítics al darrere, ni sindicats ni altres associacions de defensa. Només a través de les xarxes socials i van aconseguir col·lapsar el país i fer sentir la seva veu.  Ara, aquesta setmana, la plataforma ha tornat a tancar els punts fronterers amb l'Estat francès, a La Jonquera, a Puigcerdà, al Coll d'Ares, a la Seu d'Urgell i a Bossost.