Les boles del sorteig de la Grossa

Quin és el número guanyador de la Grossa de Sant Jordi 2024?

També hi ha segon i tercer premi, a més d'un tercer reintegrament

El número guanyador de la Grossa de Sant Jordi és el 02219. Qui tingués aquest número, però de la sèrie 5, rebran el premi extraordinari, que és de 2 milions d'euros. La resta de sèries del número guanyador obtindran 50.000 euros mentre que també tindran premis de 2.000 euros els posteriors i anteriors.

El segon premi de la Grossa de Sant Jordi ha caigut pel 44138, amb 20.000 euros, i el tercer ha estat pel 55514. Aquest sorteig es fa des de fa vuit anys i tota la recaptació es destina a accions i programes socials per als col·lectius més vulnerables.

A partir de diumenge, es posen a la venda els bitllets de 5 euros per a la Grossa Especial Verbena, que serà el 23 de juny.

La Grossa, una loteria a l'alça

La Grossa de Cap d´Any és un dels sorteigs més populars de Catalunya, celebrat anualment el 31 de desembre. Aquesta loteria, gestionada per Loteries de Catalunya, s'ha consolidat com una tradició significativa durant les festivitats de cap d'any, atraient nombrosos participants amb l'esperança d'obtenir un gran premi que podria canviar les vides.

El sorteig de la Grossa va ser introduït el 2014 com una alternativa regional a la loteria nacional espanyola, oferint als catalans l'oportunitat de participar en un sorteig que també contribueix econòmicament al país. Una part dels ingressos generats per la venda de bitllets es destina a finançar programes socials i culturals dins de Catalunya , recolzant així diversos projectes comunitaris i de desenvolupament.

El format de la Grossa de Cap d'Any és semblant al d'altres grans sorteigs. Els bitllets estan dividits en dècims, permetent que els participants comprin fraccions del bitllet complet a un cost menor, cosa que fa que el sorteig sigui accessible per a un nombre més gran de persones. Cada bitllet té un nombre de cinc xifres, i els premis es distribueixen segons el grau de coincidència de les xifres del número sortejat amb els números dels bitllets comprats.

Amb el temps s'han anat ampliant el nombre de sorteigs i també es fan a Sant Jordi, Sant Joan i la Diada. A més, hi ha un sorteig ordinari cada divendres.