Muntatge amb una imatge de l‟Agència Tributària de Catalunya ia la dreta un dibuix amb una mà, un mòbil i una targeta de crèdit

La nova app de l'Agència Tributària de Catalunya per pagar tributs i deutes

Mas Guix destaca que aquest nou canal és “un pas endavant per ser una administració més propera i més moderna”

L'Agència Tributària de Catalunya disposa des d'aquest dimecres una nova app perquè els ciutadans puguin fer tràmits com ara el pagament de tributs i deutes, consultar documents, demanar cita presencial o telefònica, abonar l'impost de CO2 o notificar la compravenda d'un vehicle de segona mà, entre d'altres.

La consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, ha destacat que l'app suposa un "nou canal de comunicació amb la ciutadania" i "fer un pas endavant per ser una administració més propera i més moderna", a més d'una reducció del temps per fer aquests tràmits. L'aplicació mòbil està disponible tant a Android com a IOS i està previst que al llarg de l'any incorpori noves funcionalitats.

Mas Guix ha explicat que el desenvolupament d'aquesta app forma part del pla de prevenció i reducció del frau fiscal, que els darrers set anys ha aflorat més de 1.800 milions d'euros, segons ha recordat. "Uns recursos que es posen a disposició del govern de Catalunya per reforçar la seva despesa, inversió i per poder afrontar millor els reptes que tenim per endavant" , ha afegit.

La consellera dEconomia i Hisenda ha fet aquestes declaracions abans de fer un recorregut per les instal·lacions de lAgència Tributària de Catalunya, acompanyada, entre altres, de la secretària dHisenda, Marta Espasa; i el director de l'agència, Eduard Vilà, entre altres. L'aplicació permet operar segons si l'usuari s'identifica o no. Si ho feu des de l'anonimat, podeu demanar cita presencial a qualsevol oficial o al servei ATC o struca, consultar el padró de l'impost de CO2, pagar tributs i deutes amb targeta de crèdit o bizzum introduint les dades o amb un codi de barres, consultar documents i fer consultes o comunicar incidències tècniques.

En canvi, si s'identifica amb l'idCAT Mòbil també podeu abonar l'impost sobre les emissions CO2 i domiciliar-ne el pagament o recórrer-lo , modificar l'adreça postal per rebre les notificacions, declarar la compravenda d'un vehicle de segona mà, consultar deutes en executiva, tant pagades com a pendents; i pagar els deutes en executiva amb targeta de crèdit, Bizum o càrrec a compte.

On és disponible l'aplicació?

L'aplicació està disponible a IOS i Android i inclou els requisits d'accessibilitat. Està previst que properament s'incloguin noves funcionalitats i noves maneres d'accedir a l'app mitjançant altres certificats digitals. Entre les millores, hi haurà l'accés a tota la informació sobre els tributs gestionats per l'ATC, el pagament d'autoliquidacions i deutes en període voluntari, l'obtenció de certificats tributaris o la consulta de les fitxes notarials, entre d'altres.