Imatge d´una platja de Lloret de Mar amb edificis de pisos i hotels al fons

La nova prohibició de Lloret de Mar que has de tenir en compte si vas a la platja

L'Ajuntament ho ha aprovat per evitar un problema que fa anys que es dóna al municipi costaner

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) ha aprovat prohibir fumar a totes les platges i cales que hi ha al municipi tot l'any. Aquest és un dels canvis principals que s'ha aprovat en la modificació de l'ordenança de civisme en el ple ordinari de dilluns. Les terrasses i guinguetes quedaran exemptes de la restricció. D'altra banda, el govern local treballa per prohibir els comiats de solter per les molèsties que generen els veïns. A més, es vol actuar en la millora de les cues que es fan per entrar als locals d'oci nocturn.

Aquestes dues mesures podrien entrar en funcionament pels voltants de Setmana Santa. Lloret de Mar serà pioner a la demarcació de Girona a l'hora de prohibir fumar a les platges i cales que hi ha al llarg del municipi. L'alcalde, Adrià Lamelas, assegura que la mesura busca crear “un Lloret més amable i sostenible”. L'objectiu és que els banyistes puguin gaudir dels entorns naturals sense fum i sense trobar-se amb burilles escampades per terra.

Millora a l'entorn natural

Alhora, la mesura té una incidència de millora de l'entorn natural, ja que les burilles acaben generant un impacte al medi. Aquesta és una de les principals modificacions de l'ordenança de civisme i convivència ciutadana que aquest dilluns s'ha aprovat inicialment al ple ordinari del mes de gener. De tota manera, el govern local també afegeix dues modificacions més: la prohibició dels comiats de solter i la millora en les cues de discoteques.

QUÉ HACER EN LLORET DE MAR 2023 | CAMI DE RONDA LLORET | Lloret de Mar playas

En el segon cas, la mesura plantejada pel consistori és que els propietaris dels establiments d'oci nocturn hauran de vetllar perquè no hi hagi acumulació innecessària de gent als accessos. A més, l'ordenança vol incidir en l'enrenou que es provoca a les cues dels establiments, que acaba generant molèsties als veïns. La mesura tindrà especial incidència a la Zona Acústica de Règim Especial que existeix al municipi.

En aquest tram, les cues estan subjectes a una autorització municipal d'ocupació de via pública. El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez, va assegurar que aquestes modificacions van ser consensuades entre l'equip de govern, diverses formacions municipals i els gremis empresarials del municipi.