Óscar Puente, el ministre que es va donar a conèixer com a alcalde de Valladolid, ha estat en el centre de diverses polèmiques que han marcat la seva trajectòria política. La seva personalitat inestable i a vegades inmadura, així com algunes de les seves decisions, han estat motiu de controvèrsia tant dins com fora del seu partit, el PSOE.
Un dels seus episodis més polèmic va ser la seva gestió com a alcalde de Valladolid, càrrec que va ocupar durant vuit anys. Durant el seu mandat, Puente va ser criticat per algunes de les seves actuacions urbanístiques, que, segons els seus detractors, van tenir un impacte negatiu en la ciutat. Per exemple, la remodelació de la plaça del Mil·lenni va ser objecte de moltes queixes, ja que diversos sectors ciutadans van expressar el seu desacord amb la forma en què es va dur a terme el projecte, acusant el consistori de manca de diàleg i transparència.
El caràcter de Puente també ha estat una font de polèmica. Conegut per la seva presència activa a les xarxes socials, sovint ha utilitzat aquestes plataformes per respondre de manera contundent als seus crítics, la qual cosa ha donat lloc a diverses disputes públiques. Aquestes reaccions, l'han convertit en un blanc fàcil per a les crítiques, especialment en un context polític on es valora l'habilitat per mantenir la calma en situacions de tensió, habilitat que Puente no té.
Les seves declaracions sobre el processisme
El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, creu que la investidura d'Illa i la fugida de Puigdemont "no canviaran gran cosa" al Congrés dels Diputats. "Junts continuarà recolzant algunes coses i altres no ho farà perquè no coincideixen amb els seus plantejaments polítics, no descobrim res si diem que és un partit conservador", ha dit en una entrevista a RNE. "No crec que canviï el panorama que hem viscut en els últims deu mesos", ha agregat. Sobre la fugida de Puigdemont, el ministre ha defensat que "no se li pot imputar cap responsabilitat" al govern espanyol per detenir-lo i ha qualificat tot plegat de "performance". "Controlar l'entrada d'una persona a través de la Guàrdia Civil era molt complicat", ha assegurat.
Després de tot, ha remarcat que la investidura d'Illa"ha certificat el tancament del procés". "Hi ha un president del PSC escollit, entre altres, pels qui fa set anys van promulgar una DUI. Qui no vulgui veure en això un avenç, està cec", ha sentenciat.
Preguntat per la reforma del sistema de finançament de Catalunya, el ministre ha remarcat que "sempre tindrà present el principi de solidaritat" i ha insistit a llançar un "missatge de tranquil·litat" a la resta de comunitats autònomes.
Sobre la llei d'amnistia, ha demanat als tribunals que "no s'extralimitin" i facin "el que correspon". "El que no poden fer els tribunals és extralimitar-se a l'hora d'interpretar-la dient, per exemple, que hi ha hagut malversació", ha dit Puente, que també ha confiat en què el Tribunal Constitucional s'acabarà pronunciant sobre tot plegat. "La llei és clara i terminant", ha opinat el ministre.