Magi Hildebrandt ha publicat un vídeo a les seves xarxes socials en el qual valora les eleccions europees previstes pel dia 9 de juny i dona arguments per triar abstenció. De motius n'hi ha molts, però ell ens n'explica tres de molt clars. La publicació s'ha fet viral i ha obtingut moltes visualitzacions. Molts usuaris l'han comentat i hi han dit la seva, comprant o debatent les seves paraules.
En primer lloc, no cal votar a les eleccions europees perquè s'hi presenten partits que s'han de guanyar el vot. S'hi presenten partits processistes com Junts per Catalunya o Esquerra Republicana (amb les seves coalicions estatals) que són "independentistes entre cometes". Són formacions que no han complert la seva paraula i que han enganyat el poble de Catalunya.
En segon lloc, perquè el català no és llengua oficial de la Unió Europea i, per tant, no es pot emprar en cap de les institucions comunitàries, ni en el Parlament, ni en la Comissió, ni en el Consell... enlloc. Cap dels nostres representants que escollim ens podrà representar en la nostra llengua. El català no se sentirà, per tant, no hi ha motius per votar.
El tercer argument és que Europa sempre ens ha deixat a l'estacada. Els polítics processistes ens van prometre que la independència es guanyaria a Europa i, a l'hora de la veritat, les institucions europees ens han donat l'esquena. Ha estat una "pantomima", esclata Hildebrandt.
A partir d'aquí també s'ha obert el debat sobre la conveniència de pertànyer -o no- a la Unió Europea. Molts usuaris consideren que no hi ha cap benefici en formar part del club dels 27. En aquest sentit, països com Suïssa o Noruega, no formen part del club comunitari i igualment tenen col·laboracions amb matèria de comerç, ja que pertanyen a l'espai Schengen.
Eleccions al Parlament Europeu
A diferència de les eleccions nacionals, les eleccions al Parlament Europeu funcionen pel sistema de circumscripció única. Així, els catalans i els espanyols escolliran 61 diputats d'un total de 720 i ho faran amb llistes tancades que representaran administrativament l'Estat espanyol. En aquest sentit, fa uns dies vam comentar un sondeig en què quedava clar el retrocés dels partits processistes i mal anomenats independentistes.
Junts i la coalició que representa ERC, Bildu i el BNG patiran una forta patacada. Un càstig que arribarà després de les eleccions del 12 de maig i que demostrarà als polítics processistes l'esgotament dels catalans i les catalanes.