Camions de bombers vermells estacionats en una base

Incendi a un municipi de Tarragona: Més de 20 dotacions de bombers

Els Mossos d'Esquadra estan investigant els fets

S'està acabant l'estiu, però no per això el risc d'incendi. Les temperatures han baixat i també han augmentat les pluges, però no a tots els territoris de Catalunya. Si ens fixem en les estadístiques descentralitzades, comarques com el Priorat, Garrigues, Conca de Barberà, Segrià, Urgell, Segarra, etc, han patit i continuen patint els efectes de la sequera.

Desafortunadament, avui hem de lamentar un incendi a la Serra de Montsant. Els Bombers han donat el primer avís a través de les xarxes socials a les 15:03h. Diuen que l'estratègia és atacar el flanc esquerre. De moment, s'estan cremant pins i vegetació baixa. El municipi més afectat és el de Cabassers.

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra estacionat al costat d'un edifici amb una persona a prop.
Cotxe de Mossos | ACN

22 dotacions de bombers terrestres i aèries estan treballant per apagar les flames i tornar el poble de Cabassers a la normalitat. Els veïns de la zona confien en la gran feina dels bombers per poder sufocar el foc.

Poques pluges a la Catalunya central i a l'interior de Tarragona i Lleida

Els embassaments de les conques Ter-Llobregat van millorar abans de l'estiu i la Generalitat va poder relaxar mesures contra particulars i empreses. Zones de Girona i Barcelona, ​​on fins ara havien patit molts dies sense aigua, van tornar a recuperar la normalitat. No obstant, poc es va parlar de les zones on seguien les restriccions que afectaven (i segueixen afectant) agricultors, ramaders i viticultors.

Incendis recents

A la comarca del Priorat , recentment es va registrar un incendi forestal que va afectar principalment les localitats de la Figuera i la Vilella Baixa. Aquest incendi va començar en una zona de difícil accés i va obligar al confinament del voltant de 330 persones de les dues localitats a causa de la quantitat de fum i la proximitat de les flames. Les condicions meteorològiques, amb temperatures altes i vents forts, van complicar les tasques d'extinció.

El foc va cremar unes 17 hectàrees de massa forestal, afectant particularment l'Espai Natural Protegit del Pas de l'Ase. Per controlar l'incendi, es van mobilitzar més de 40 dotacions de bombers, recolzades per helicòpters i avions.

Afortunadament, les flames van ser estabilitzades en poques hores i la tasca dels bombers es va centrar a extingir els focus secundaris. Es van tallar diverses carreteres a la zona per facilitar les tasques d'extinció i es va activar un protocol d'emergència per a incendis forestals a Catalunya, conegut com a Pla INFOCAT.