Muntatge amb una sala de cinema sense públic ia la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle, la cantant Celine Dion

La Pel·lícula de TV3 del 29 de desembre: Els fans de Celine Dion no se la poden perdre

Una setmana més, TV3 no falla a la cita amb els amants del cinema

Des de fa diversos lustres les nits de divendres a TV3 són per a la 'Gran pel·lícula'. La televisió autonòmica catalana emet pel·lícules de diferents temàtiques. Algunes d'estrena i d'altres ja repetides però que al seu dia van tenir molt d'èxit. Aprofitant les dates nadalenques, TV3 emet aquest proper divendres 29 de desembre la pel·lícula Aline. És una producció canadenca de 2020 en què apareixen actors com Valerie Lemercier, Sylvain Marcel, Roc Lafortune, Carole Weyers o Véronique Baylaucq.

La menor dels catorze fills d'una parella franc-canadenca de classe treballadora es veu impulsada en el superestrellat de la música mundial a Aline, una comèdia dramàtica inspirada lliurement en la vida de Celine Dion, i amb grans èxits musicals de la diva. Per Aline Dieu, al món, no hi ha res més important que la música, la família i l'amor. La seva poderosa veu emociona i captiva a tots els que l'escolten, inclòs Guy-Claude Kamart, un important mànager d'artistes que decideix moure el cel i la terra per convertir una nena de dotze anys en una gran cantant. A mesura que passen els anys, Aline es transforma de fenomen local a superestrella internacional, i s'embarca en les dues grans històries d'amor de la seva vida: una amb Guy-Claude, dècades més gran que ella, i l'altra amb el seu públic adorat.

La pel·lícula s'emet a TV3 el divendres 29 de desembre del 2023 a les 22'05. També es podrà veure a la plataforma 3CAT.

Celine Dion, una gran carrera truncada per un greu problema de salut

Celine Dion, en qui s'inspira la pel·lícula, va néixer el 30 de març de 1968 a Charlemagne, Quebec, Canadà, és coneguda com la "Reina de les Balades de Poder" per la seva veu potent i tècnicament hàbil. Va començar la seva carrera a la dècada de 1980, guanyant reconeixement internacional en guanyar el Festival de la Cançó d'Eurovisió de 1988 representant Suïssa. El seu àlbum debut en anglès, "Unison" (1990), la va establir com una artista pop viable a Amèrica del Nord i altres mercats de parla anglesa.

Dion va aconseguir la fama mundial amb "My Heart Will Go On", el tema de la pel·lícula "Titanic" de 1997. Ha venut més de 200 milions de discos a tot el món, convertint-la en una de les artistes més venudes de la història. A més del seu èxit comercial, Dion ha estat aclamada per la seva habilitat per interpretar balades dramàtiques i ha estat premiada amb cinc premis Grammy.

Titanic • My Heart Will Go On • Celine Dion

Recentment ha cancel·lat tots els seus espectacles restants programats per al 2023-24. L'artista canadenc de 55 anys va revelar l'any passat que pateix la síndrome de la persona rígida, una malaltia neurològica rara que afecta el seu cant. Aquest trastorn provoca espasmes musculars i dificulta l'ús de les cordes vocals per cantar com ho solia fer. Tot i la seva condició, Dion va expressar a Twitter el seu desig de tornar a l'escenari i no rendir-se. La cancel·lació afectarà la seva gira de 16 països a Europa, que s'esperava començar a Amsterdam a l'agost i conclogués amb dues dates a l'O2 sorra de Londres l'abril del proper any.

La seva germana va anunciar fa pocs dies que la malaltia havia evolucionat. Tot indica que no podrà tornar als escenaris, encara que els fans de la cantant encara confien en un miracle.