Lluís Areny amb la papereta d'AC a la mà

Repassada de Lluís Areny als mitjans que han menyspreat Aliança Catalana

El candidat per Barcelona va denunciar la censura que el partit independentista ha patit durant tota la campanya

Una trentena de periodistes no han pogut entrar a la seu electoral d'Aliança Catalana a Ripoll tot i haver-se acreditat fa dies amb normalitat. Televisions, ràdios i mitjans digitals han desplegat els seus equips fora, al carrer, per poder fer la feina durant les pròximes hores. El partit independentista ha accedit a instal·lar finalment una taula ia donar-los corrent perquè puguin treballar mentre van entrant militants a l'interior. Alguns periodistes han confirmat que sí que han permès entrar dos mitjans digitals afins al partit, mentre que la resta no ho han pogut fer, segons els han dit, per falta d'espai.

Sílvia Orriols ha arribat a la seu del partit al carrer Sant Jaume de Ripoll cap a dos quarts de quatre de la nit. L'alcaldessa i candidata al Parlament ha arribat a peu, somrient, i ho ha fet flanquejada pels seus col·laboradors més estrets. Un núvol de periodistes ha intentat immortalitzar el moment i no ha fet cap declaració. Un cop dins el local, s'han sentit crits de 'presidenta, presidenta' pels militants que l'esperaven.

En aquest sentit, el candidat d'Aliança Catalana a la província de Barcelona, Lluís Areny, ha publicat un tweet on deixa clar perquè no han deixat entrar als mitjans de comunicació tradicionals . Segons Areny, han deixat entrar els periodistes que han seguit la campanya. Als mentiders i difamadors, no els hi han deixat entrar. "Què esperàveu, catifa vermella?" , es pregunta.

Els comentaris que han contestat aquest missatge han anat a la mateixa línia. Els votants de Sílvia Orriols consideren que els mitjans de comunicació ara no es poden sentir ofesos quan fa anys que silencien el dia a dia d'aquest partit.

Resultat d'Aliança Catalana

El partit independentista i liderat per Sílvia Orriols ha aconseguit 2 diputats, en concret un per Girona i l'altre per Lleida. La formació queda molt a prop, a poc més de 3.000 vots, d'aconseguir un mínim de tres diputats de cop a Barcelona.