Muntatge amb una imatge de la planta de Danone a Parets del Vallès. A la dreta, dins d'un cercle, persones fent cua a una oficina de treball

Gir a l'anunci de tancament de Danone a Catalunya

Nou anunci de la multinacional

La direcció de Danone mostra el seu compromís per trobar “la millor solució” per a la planta de Parets del Vallès, després de la primera reunió amb els representants sindicals per negociar el tancament de la fàbrica anunciat per la companyia. Segons fonts de la direcció consultades per l'ACN, l'empresa vol posar sobre la taula "propostes i mesures" orientades a "promoure la reindustrialització" de la planta amb l'objectiu de "facilitar la continuïtat industrial a la zona i minimitzar l'impacte laboral" .

Tot i això, des del comitè d'empresa no es resignen que aquesta situació sigui ja irreversible i avisen que presentaran batalla perquè Danone es quedi a Parets. "Lluitarem al màxim", afirma el president del comitè d'empresa, Jordi Barragan. Les valoracions arriben després d'una primera trobada que no va arribar a les dues hores i que va servir per fixar el calendari de les properes reunions i perquè l'empresa hagi lliurat als representants dels treballadors la documentació que justifica el tancament de la planta. Segons Danone, les converses es van desenvolupar en un clima de cordialitat.

Breu aturada dels contactes

D'acord amb aquest calendari, els contactes entre la direcció i el comitè d'empresa de Parets no es reprendran fins al 31 de gener. Abans, l'empresa també es reunirà amb el comitè intercentres, que reuneix els representants dels treballadors de les tres plantes que Danone té a Espanya: València, Madrid i Parets del Vallès.

Aquesta trobada serà el divendres 26 de gener. Tot i que no s'ha aprofundit més enllà, els treballadors critiquen l'ambigüitat de Danone a l'hora de parlar de la situació de la planta de Parets del Vallès i donar falses esperances als treballadors. La companyia ha parlat després de la reunió d'un "possible" cessament de l'activitat, però els sindicats donen per fet que per part de l'empresa ja no hi ha marxa enrere.

"Seguirem lluitant per mantenir els llocs de treball com hem lluitat per mantenir i superar els tonatges de producció", defensa el president del comitè d'empresa. Segons Jordi Barragan, no té sentit que Danone plantegi tancar una fàbrica que "té resultats positius" i que, per part seva, té un gran llegat històric: "És la fàbrica on va néixer el iogurt", afirma.