Els dos integrants del grup Estopa en un concert

La nova cançó d'Estopa en català

Estopa inclou el català a 'La rumba del Pescaílla', una cançó del seu proper àlbum

El duo de Cornellà, Estopa ha interpretat aquest diumenge el seu primer tema original en llengua catalana, 'La rumba del Pescaílla', que formarà part del seu proper àlbum 'Estopía' i que han estrenat durant La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. És un homenatge al cantant i guitarrista barceloní Antonio González Batista que combina el català i el castellà.

Es tracta de la primera cançó del grup en llengua catalana després d'haver gravat, el 2008, 'El quarto de los trastos', una composició d'Albert Pla pensada, precisament, per al disc de 'La Marató'. Els germans David i José Muñoz van llançar a principis de desembre 'El dia que tu tienes marchas', el primer senzill d''Estopia', que sortirà el proper any.

La llarga trajectòria d'Estopa

El duo musical espanyol format pels germans David i José Muñoz combina diversos estils, incloent-hi el rock, el rumba, i el flamenc. La trajectòria d'Estopa va començar el 1999 amb el seu primer àlbum homònim, que incloïa èxits com "La Raja de Tu Falda" i "Tu Calorro". Aquest àlbum va marcar una fita a la música espanyola i els va guanyar una gran base de fanàtics.

Des de llavors, Estopa ha llançat diversos àlbums reeixits, cadascun mostrant una evolució en el seu estil musical. Alguns dels seus àlbums notables inclouen "Destrangis" (2001), "¿La calle es tuya?" (2004), "Allenrok" (2008), i "Rumba a lo desconocido" (2015). Cadascun d'aquests àlbums ha aportat populars senzills que han enfortit la seva presència a la música espanyola.

A més del seu èxit en vendes d'àlbums i senzills, Estopa és conegut per les seves actuacions enèrgiques en viu, que sovint presenten una barreja dels seus èxits clàssics i el seu material més recent. La seva música ha ressonat no només a Espanya, sinó també a molts països de parla hispana, consolidant el seu lloc com un dels duos musicals més influents d'Espanya.

Al llarg de la seva carrera, Estopa ha rebut diversos premis i reconeixements per la seva contribució a la música. El seu estil distintiu i la seva habilitat per fusionar gèneres han influït molts altres artistes dins del panorama musical espanyol. La seva trajectòria demostra una capacitat notable d'adaptació i evolució, mantenint-se rellevants i populars al llarg de les dècades.