Muntatge amb una imatge de treballadors de Sandsoft. En un cercle a la cantonada superior esquerra, una imatge general de la ciutat de Barcelona

L'empresa de videojocs que crearà 60 llocs de treball a Barcelona

El sector del gaming segueix creixent a la ciutat comtal i s'anuncien nous llocs de treball

L'empresa desenvolupadora de videojocs per a dispositius mòbils Sandsoft crearà 60 nous llocs de treball els propers tres anys a Barcelona amb l'obertura de la seu europea a la capital catalana , segons ha anunciat el Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat. La decisió de la companyia de situar aquest estudi a Barcelona s'emmarca, afirma la mateixa font, en el pla de creixement a nivell global, que s'articularà també mitjançant les oficines ubicades a l'Aràbia Saudita, Finlàndia i la Xina. Per establir-se a la capital catalana, l'empresa ha comptat amb el suport d'Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Govern.

Segons el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, la captació d'inversió estrangera a l'àmbit dels videojocs és "estratègica" per l'impuls que suposa en termes d'innovació i creativitat, desenvolupament tecnològic i posicionament internacional "que projecta Catalunya al món" ". Projectes d'inversió com el de Sandsoft, ha afegit Torrent, "consoliden" el posicionament de Catalunya com el 'hub' principal de la Unió Europea en aquest sector.

El sector del gaming continua trepitjant fort a Barcelona

El director executiu de Sandsoft, David Fernández, ha assegurat, per part seva, que Barcelona acull una comunitat "pròspera" de creadors de videojocs, així com que és una "ubicació perfecta" perquè desenvolupadors "amb talent" de tot arreu Europa vulguin formar part d'aquesta companyia. Des de la capital catalana la companyia desenvoluparà nous videojocs propis, per la qual cosa crearà nous llocs de treball qualificats com per exemple artistes, desenvolupadors, dissenyadors, analistes o enginyers.

Segons dades d´Acció, Catalunya s´ha consolidat com la primera regió de la Unió Europea en captació d´inversió estrangera del sector dels videojocs, amb el 12,2% del total i projectes provinents sobretot dels Estats Units, França, Suècia i Corea del Sud. El 40% de les principals empreses mundials del sector tenen presència a Catalunya, com ara Bandai Namco, Ubisoft o King.