Muntatge amb una imatge de l'empresa referenciada a la notícia ia la part central, dins d'un cercle, un grup de treballadors

L'empresa catalana que creix un 15% i anuncia que sortiran 80 places per treballar

Noves oportunitats laborals

L'empresa gironina Frit Ravich ha crescut el 2023 un 15% i ha aconseguit una facturació de 302 milions d'euros (MEUR). Es tracta d'una xifra rècord i que s'explica pel desenvolupament dels canals Alimentació, Impuls, Hoteleria i Exportació, a més de la seva ampliació a la cartera de clients.

Unes bones xifres que s'han traduït en la contractació d'un centenar de treballadors més a l'empresa durant el 2023 i que tindrà continuïtat aquest any amb la incorporació de 80 professionals més. La companyia especialitzada en l'snack tanca així un 2023 que ha estat de rècord , coincidint amb el 60è aniversari de l'empresa que ja compta amb 1.100 treballadors repartits entre la seu de Maçanet de la Selva (Selva) i les 38 delegacions que té. Des de Frit Racich destaquen la importància que ha tingut la innovació.

En aquest sentit, l'empresa gironina destaca els 5,4 MEUR d'inversió que han fet en creació de nous productes i augment de la capacitat tecnològica. A l'àmbit productiu, s'ha ampliat la línia de crispetes. Es tracta d'un projecte engegat aquest 2023 i que s'espera que estigui a punt a meitat del 2024. En aquest sentit, la companyia remarca que Top Corn "s'ha consolidat com a marca de referència", amb una quota de mercat del 39 %. A més, també s'han realitzat millores a les línies de fruits secs i patates fregides.

Pel que fa a productes, Frit Ravich ha tancat el 2023 amb 1.000 referències al seu propi catàleg. Aquest 2023 ha servit perquè per impulsar productes com Cocteleo Xtrem, una nova referència de la família Cocteleo amb sabors picants dirigits principalment al consumidor jove. Pel que fa a l'organització, destaca la implementació de noves metodologies de treball per projectes amb equips transversals que permeten desenvolupar accions amb impacte en el global de la companyia. A banda, també s'ha impulsat un programa d'intraprendiment on els professionals treballen per detectar tendències i avançar-se a les necessitats dels consumidors i clients.

Més personal

La companyia va tancar l'any amb un equip de 1.100 professionals, repartits entre la seu central, on hi ha la planta logística i de producció, així com entre les 38 delegacions comercials. Durant el 2023, es van incorporar més de 100 persones i està previst que vuitanta més s'hi afegeixin durant el 2024. A més, des de Frit Ravich destaquen els processos de vacants internes per "promoure el talent".

Sostenibilitat

Un altre dels aspectes que destaquen des de Frit Ravich és el compromís per la sostenibilitat i l'energia verda. En aquest sentit, l'empresa recorda que aquest 2023 s'ha fet la cobertura total del sostre de les instal·lacions a Maçanet de la Selva, amb 32.000 m2 de plaques solars.

A banda, també s'ha dut a terme el Pla Re-powering, que ha consistit en un canvi per plaques més potents, de 540W. Una altra de les mesures en matèria d'energia verda és l'augment de flota amb etiqueta ambiental ECO , així com l'ampliació dels vehicles impulsats per GLP. Gràcies a aquest canvi, la companyia ha reduït la seva emissió de CO2 a 12 tones.