Important donació per a la Maternitat d'Elna

Una empresa fa una donació de 100.000 euros i la maternitat d'Elna podrà reobrir

L'edifici de la Maternitat d'Elna es va veure obligat a tancar fa uns mesos per greus deficiències

L'asseguradora AXA, juntament amb l'Heritatge Foundation, ha concedit una donació de 100.000 euros a la maternitat d'Elna (Catalunya Nord). Aquesta aportació permetrà completar la quantitat necessària per dur a terme els treballs de restauració de l'emblemàtic Castell de Bardou, que va acollir la maternitat fins al 1944, i reobrir-lo. La donació va ser anunciada a través de la xarxa social X per l'alcalde d'Elna, Nicolas Garcia. La maternitat va tancar d'urgència a finals d'abril després que es detectessin grans esquerdes i tècnics especialistes alertessin que hi havia perill per a les persones. Des d'aleshores, només eren accessibles la planta baixa de l'edifici i el jardí.

Per tal d'aconseguir els fons necessaris per a la restauració de l'edifici i poder reobrir les portes de la maternitat s'havien dut a terme diverses actuacions. Aquestes accions s'han centrat en el crowdfunding i han estat impulsades per l'Ajuntament i l'Associació d'Amics de la Maternitat d'Elna. Tot i això, no havia pogut recaptar tot el capital requerit per a l'obra fins aquest dissabte, quan va arribar la subvenció.

Un símbol i gairebé 600 nadons

A la Maternitat Suïssa d'Elna, van néixer prop de 600 nadons fills de refugiades de la Guerra Civil espanyola que estaven internades en camps de concentració propers. L'any 2013, després d'una reforma que el va convertir en un espai museístic, el castell de Bardou, conegut com a Maternitat, va obrir les seves portes per homenatjar la tasca realitzada per la professora i infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz.

El compromís d'AXA amb aquesta i altres causes socials

AXA, una de les companyies asseguradores més grans del món, ha fet aportacions socials diverses, centrant-se en àrees com l'educació, la salut, la prevenció de riscos i la sostenibilitat. A través del seu Fons de Recerca AXA, l'empresa dóna suport a la investigació científica centrada en la prevenció de riscos relacionats amb el medi ambient, la salut i la tecnologia.