Ernest Maragall i Elisenda Alamany durant un ple de l'Ajuntament de Barcelona

Quan sortirà Ernest Maragall de l'Ajuntament de Barcelona?

El candidat d'ERC a les darreres eleccions municipals anuncia la data de la seva retirada

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha anunciat aquest divendres que deixarà l'acta de regidor al desembre. Maragall ho ha fet públic durant una intervenció en el ple en què ha comunicat a la resta de regidors que el ple del mes de desembre serà l'últim en què participarà des de l'escó. Una decisió, ha dit, que pren “conscientment i voluntàriament” i que és “estrictament personal”, amb una raó de fons que és “Barcelona”. Al seu parer, la ciutat és l'única raó que els ha portat fins aquí i que hauria de traslladar “tots els regidors d'aquesta casa”.

Fonts del grup municipal d'Esquerra han explicat que la decisió es va prendre aquesta setmana passada i posteriorment va ser compartida amb el seu cercle més proper i amb la direcció del partit. La renúncia es formalitzarà en la propera sessió plenària municipal prevista per al 22 de desembre.

El grup municipal d'ERC valora la tasca de Maragall

“Ernest Maragall sempre ha posat la ciutat, la seva ciutadania i el projecte polític per davant de tota la resta i es manté ferm en el seu compromís amb la ciutat. Seguirà treballant incansablement per Barcelona des d'una posició allunyada de la primera línia política, com fan la gran majoria de ciutadans”, afirmen des del grup municipal republicà.

Qui substituirà l'actual líder del Partit Republicà a Barcelona?

La propera candidata a la llista d'Esquerra Barcelona és Rosa Suriñach, actual cap de gabinet d'Ernest Maragall, que ja la va incorporar a la llista del 2019 i va ser regidora els darrers mesos de l'anterior mandat. El grup estarà dirigit per Elisenda Alamany. Hi ha més incògnites sobre el possible candidat d'ERC a les eleccions municipals del 2027. Sense descartar Alamany, un dels noms que sona més fort és el del Conseller Joan Ignasi Elena.