Sílvia Orriols i Ignacio Garriga al Parlament

El quadre amb les diferències Aliança Catalana – VOX que els wokes no volen veure

És la prova definitiva que els dos partits no s'assemblen gens

La irrupció d'Aliança Catalana al panorama polític del nostre país posa nerviosa la Catalunya woke. El bonisme estava molt tranquil amb els partits que formaven fins ara l'arc parlamentari. Estaven acostumats als partits tradicionals, constitucionalistes i processistes i no esperaven l'arribada d'una formació independentista i que diuen les coses pel seu nom.

Aliança Catalana ha arribat per quedar-s'hi. El partit de Sílvia Orriols va obtenir dos diputats i es va quedar molt a prop (a uns 2.000 vots) d'aconseguir tres escons a les comarques de Barcelona, que haurien entrat alhora. Alhora, durant alguns moments de la nit també disposaven de l'escó per Girona, però finalment Jordi Coma va caure.

El cordó sanitari que van pactar alguns partits polítics contra la formació aliada no ha funcionat. La majoria de catalans no consenten que es fiqui dins del mateix sac de VOX a Aliança Catalana, ja que ambdues formacions no hi tenen res a veure. Són moltes les diferències entre el partit ultra espanyol i el partit independentista i la següent taula intenta explicar-ho.

L'usuari de la xarxa social X, Albert Romà , ha enviat un missatge als wokes, al bonisme i al processisme, que veuen perillar els beneficis de què gaudien fins ara. En aquest sentit, els vetos a Aliança Catalana només es poden explicar des del temor de perdre l'hegemonia política i el control de les institucions.

Hard Rock: Aliança en contra, VOX, a favor.

Immersió lingüística: Aliança, a favor, VOX, en contra.

Independència: Aliança, a favor, VOX, en contra.

Centralisme: Aliança, en contra, VOX, a favor.

Drets dels homosexuals: Aliança, a favor, VOX, en contra.

Unitat de la llengua: Aliança, a favor, VOX, en contra.

Franquisme: Aliança, en contra, VOX, a favor.

Reconeixement de la violència de gènere: Aliança, a favor, VOX, en contra.

Espoli fiscal: Aliança, en contra, VOX, favor.

Nacionalisme català: Aliança, a favor, VOX, en contra.

Imperialisme espanyol: Aliança, en contra, VOX, a favor.

Queda clar que tots dos partits no poden ser més diferents

Els partits que van signar el cordó sanitari, és a dir, PSC, Sumar, ERC, Junts i CUP , estan intentant que aquest quadre no circuli per xarxes socials. Saben que desmunta el discurs que Aliança Catalana i VOX defensen les mateixes polítiques amb una bandera diferent.

Afortunadament, cada cop són més els ciutadans que tenen opinió pròpia i que no es limiten a repetir el que diu TV3 i la premsa subvencionada.